Tuesday, August 01, 2017

Blog Popular Dan Terbaik Malaysia Julai 2017

Loading...

Assalaamualaikum, salam sejahtera diucapkan buat semua pembaca dan rakan-rakan blogger terbaik yang amat dikasihi sekalian..

Jalur Gemilang

Dengan cuaca panas yang melanda negara sekarang ini, diharapkan anda semua dapat menjaga kesihatan dengan meminum sky juice sebanyak-banyaknya.

Dan saya hendak berkongsi dengan pembaca semua satu topik yang ditanyakan kepada saya beberapa hari yang lalu oleh seorang responden yang kebetulan menjalankan bisnes dari mulut ke mulut dan Whatsapp. Macam cara nak buat blog sendiri?

Kalau anda berminat untuk membuat blog sendiri sebenarnya agak mudah. Tapi biasalah sebagai orang baru, kenalah belajar asasnya terlebih dahulu.

Berkecimpung dalam dunia blog memerlukan sedikit masa dan pengalaman. Tapi lama-kelamaan nanti pandai la tu.

Untuk panduan asas membuat blog sendiri kami ada post artikelnya di sini, panduan belajar buat blog cara paling mudah.

Ada yang kata, memiliki produk yang hebat macamana pun kalau tiada blog atau laman web tidak akan ke mana hasil jualannya.

Mungkin betul untuk sesetengah produk, namun tidak dinafikan blog amat penting untuk menjual produk dan memudahkan promosi.

Contohnya? Ye la. Siapa la yang larat sangat nak scroll page Facebook dan Whatsapp yang penuh dengan promosi produk. Kalau dengan blog jauh lebih mudah.

Yang berminat tu, cubalah. Tak susah pun sebenarnya. Yang penting rajin belajar dan bertanya. Senarai link blogger dibawah tu pun anda boleh minta tunjuk ajar.

Hari Kemerdekaan 2017

Dikesempatan ini juga, kami ingin mengucapkan selamat menyambut Hari Kemerdekaan buat seluruh rakyat Malaysia.

Untuk tahun ini ‘Negaraku Sehati Sejiwa’ telah dipilih sebagai tema sambutan Hari Kebangsaan 2017.

Jangan lupa kibarkan bendera Jalur Gemilang ye.

***

Akhir kalam, kami ucapkan ribuan terima kasih kepada semua pembaca. Jangan lupa follow kami ya.

Buat rakan-rakan blogger terbaik yang selalu datang berkomentar, datanglah selalu.

Terima kasih, jumpa lagi.

SENARAI BLOG POPULAR & TERBAIK MALAYSIA JULAI 2017

1. Dedaun Comel - Dedauncomel.com

2. Klinik New Life - Kliniknewlife.com

3. Mein The Swim - Meintheswim.blogspot.com

4. Lokman Amirul - LokmanAmirul.com

5. Hanafi Abdullah - Mrhanafi.com

6. Liyoskin Ciamis - Liyoskin Ciamis


BACA INI JUGA:

-SENTIASAPANAS.COM

11 comments

Terima kasih. Panduan Buat Blog Cara Mudah memang seronok dibaca. Penerangan yang padat dan berinformasi.

Selamat menyambut Bulan Kemerdekaan, Sentiasa Panas ;)

Kena selalu komen juga lepas ni :P nak jadi antara yang popular jugak ^_^

Blog heroborneo dah tak ada lagi tuan admin..

Saya guna blog mrhanafi dot com

Anyway terima kasih kerana sudi menyenaraikan nama saya

Ingatkan masih tuan yang punya. Saya dah update. :)

domain tersebut sudah dibeli oleh pengusaha kedai online di UK..

saya terpaksa lepaskan (expired) tempohari kerana isu bajet hehehe

Cukup bernilai domain tu kan sampai dari luar negara pun berminat dengan heroborneo.

Selalu juga baca SP kerana banyak artikel interesting. Kekadang komen jika berkenaan.
Terima kasih. Tak sangka masuk list.
Blog hanyalah tempat saya menulis untuk menghibur hati sendiri. Harap terhibur juga sesiapa yang telah terbaca .

Tahniah yang tersenarai boleh lahirkan motivasi kembali aktif ni SP

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon