Thursday, August 28, 2014

Gambar Pesawat MAS Kosong FITNAH Media Barat!


Seorang penumpang, Catherine Chin Wan Ping Coombes telah berkongsikan gambarnya menaiki pesawat MAS, penerbangan dari London ke Kuala Lumpur yang menunjukkan banyak kerusi kosong dalam kelas perniagaan yang dinaikinya.

Catherine Chin Wan Ping Coombes

Dan semalam, pemenang program Masterchef UK 2014, mengecam tindakan sebuah portal Australia yang menyiarkan laporan palsu berhubung gambarnya yang dikongsikan di Twitter.

Portal itu didakwa membuat laporan palsu mengatakan insiden MH17 yang ditembak jatuh 17 Julai lalu telah memberi tamparan hebat kepada MAS berikutan penumpang sudah tidak lagi memilih MAS untuk menuju ke destinasi masing-masing.

“Bangun pagi dengan gambar ini terpampang di media! Sesiapa yang pernah naik kapal terbang pasti mengetahui mereka akan membenarkan penumpang dengan anak kecil naik pesawat terlebih dahulu, penerbangan yang saya naik tidak kosong, sebaliknya ia memang penuh dengan penumpang,” bidas Catherine yang merupakan anak kelahiran Ipoh, Perak ini.

Catherine ke ibu negara ditemani suaminya, warga British bersama anak perempuan mereka dibenarkan masuk terlebih dahulu kerana mengikut polisi penerbangan, keluarga yang bersama anak kecil akan diberi keutamaan untuk masuk dahulu sebelum penumpang lain.

Gambar Catherine juga telah digunakan oleh beberapa portal berita termasuk news.com.au, Mashable dan beberapa laman web berita UK untuk menyebarkan fitnah tersebut.

Gambar Catherine yang dilahirkan di Ipoh dan merupakan pemenang Masterchef UK 2014, menunjukkan beliau dalam kelas perniagaan.

Gambar itu menunjukkan tempat duduk pesawat dan ruang berlepas yang kosong.

“Penerbangan itu tidak kosong, malah ia sebenarnya penuh,” kata Catherine dalam Instagram.

Sumber: malaysiakini.com/mynewshub.my

Biasalah media barat, suka menabur fitnah.

-SENTIASAPANAS.COM

2 comments

  1. propa lebih, demi menjatuhkan MAS.... ntah pape...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak habis2 fitnah media barat. Pantang ada peluang mesti nak fitnah.

      Delete

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon