Tuesday, June 18, 2019

Segelas Bubble Tea Mengandungi 20 Sudu Gula, Nak Sangat Kencing Manis Bolehlah Minum Setiap Hari


Satu per satu stor minuman Bubble Tea muncul dengan ciptaan minuman baharu yang kelihatan hampir sama, semuanya mempunyai bubble pada dasar botol minuman tetapi hakikatnya, pembeli mudah untuk menentukan perbezaan rasa pada kesemua minuman Bubble Tea.

Bubble Tea Tinggi Gula

Cuma apa yang tak berapa nak menarik adalah apabila Public Health mengeluarkan notis penting berkenaan kesan negatif dalam bentuk infografik, sekiranya kita terlalu obses mengambil minuman Bubble Tea.

Menurut pakar di Public Health, “segelas Brown Boba Milk (500ml) boleh mengandungi 92 gram gula iaitu TIGA KALI GANDA lebih tinggi berbanding kandungan gula di dalam 320 ml tin minuman Coca Cola.”

Bagi secawan minuman Bubble Tea pula, ia dilaporkan mengandungi kandungan gula yang jauh lebih tinggi berbanding Brown Boba Milk iaitu sebanyak 20.5 sudu kecil gula ataupun 102.5 gram gula.

Suka atau tidak, kita semua perlu mengakui bahawa pengambilan apa-apa jenis jenama minuman Bubble Tea langsung bukan pilihan sihat.

Jika diambil sekali-sekala, kemungkinan efeknya tidaklah terlalu ketara pada diet kita, namun jika sudah diambil setiap hari, you do the math.

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:

sumber: remaja

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon