Tuesday, October 16, 2018

Samsung A9 Smartphone Pertama Miliki 4 Kamera!


Sekiranya pada awal tahun 2019 ini ramai yang terkejut dan mengangap pengenalan telefon pintar dengan tiga kamera dibelakang sudah cukup banyak, Samsung pula merupakan smartphone pertama di dunia yang memperkenalkan telefon pintar dengan empat kamera.

Samsung A9 Smartphone Pertama Miliki 4 Kamera!

Berita yang pada mulanya bermula dengan sekadar ura-ura nampaknya berjaya menjadi kenyataan melalui acara pelancaran rasmi Samsung Galaxy A7 dan A9.

Spesifikasi

Dari segi spesifikasi, model Galaxy A9 hadir dengan skrin 6.3-inci SAMOLED dan dikuasakan oleh processor Snapdragon 710.

Model ini turut hadir dengan saiz storan yang agak tinggi iaitu 512 GB dengan penyertaan RAM 6/8 GB mengikut variasi model.

Mungkin ramai yang tertanya-tanya, apakah yang membezakan setiap lensa yang ditawarkan Samsung Galaxy A9?

Kamera

Kamera belakang model ini hadir dengan gabungan empat kamera 24, 10, 8 dan 5 megapixel manakala kamera utamanya dilengkapi 24-megapixel untuk tangkapan biasa dengan lensa f/1.7.

Kamera kedua hadir dengan lensa zoom optikal 2X manakala kamera ketiga merupakan wide lens dan terakhir sekali lensa keempat dilengkapi dengan lensa f/2.2.

Bahagian hadapan model ini pula dilengkapi kamera 24-megapixel untuk berswafoto.

Samsung A9 Kamera

Model A9 ini akan mula ditawarkan pada bulan November 2019 dan setakat ini, tanda harga bagi model inovatif dan unik dari Samsung ini masih belum diumumkan.

Mungkinkah akan terdapat model dengan lima kamera tidak lama lagi?

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:

sumber: thevocket

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon