Wednesday, March 14, 2018

Suami Isteri Terkejut Rupanya Pernah 'Dipertemukan Jodoh' 18 Tahun Sebelumnya!


Sepasang suami isteri di China terkejut kerana baru saja mengetahui bahawa mereka pernah ‘dipertemukan’ 18 tahun lalu dan semua bukti itu tanpa sengaja tercetak dalam sekeping gambar lama, lapor media tempatan, Sina News.

Suami Isteri Terkejut Rupanya Pernah 'Dipertemukan Jodoh' 18 Tahun Sebelumnya!

Kisah ini membuka persoalan tentang suratan atau kebetulan.

Ye dan isterinya Xue, bertemu dan jatuh cinta pada tahun 2011 di Chengdu. Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan sepasang anak perempuan kembar.

Namun hanya baru-baru ini, mereka menyedari bahawa mereka pernah melawat Dataran 4 Mei di bandar pesisiran laut, Qingdao, pada hari dan waktu yang sama.

Ye menyedari hal tersebut pada 4 Mac 2018 lalu di kediaman keluarga mertuanya, apabila dia sedang membelek gambar-gambar lama isterinya ketika muda.

Mengikut ceritanya, Xue pada tahun 2000 telah ke dataran itu bersama ibunya, yang bercuti di bandar itu selepas si ibu menjalani pembedahan.

Pada masa yang sama, Ye juga berada di dataran itu bersama rombongannya dan telah bergambar di hadapan tugu arca yang menjadi tarikan di situ.

Xue yang berpakaian serba putih turut bergambar di hadapan tugu arca di dataran itu, tanpa mengetahui bahawa kelibat seorang lelaki yang tanpa sengaja terakam dalam gambarnya, adalah lelaki yang dikahwininya 18 tahun kemudian!

Ye yang melihat latar foto isterinya itu serta-merta mengenali dirinya sendiri.

“Saya pernah dengar isteri saya kata dia pernah melawat Qingdao. Saya juga pernah ke situ dan bergambar di dataran tersebut. Namun selama ini tidak pernah mengesyaki apa-apa.

"Apabila saya melihat gambar itu, saya terkejut dan bulu roma saya berdiri. Itu adalah saya, itu adalah ‘pose’ saya, namun dari sudut berbeza,” ujar Ye.

Ye kemudian berjaya mencari semula gambarnya di dataran itu dalam simpanannya untuk mengesah dan membandingkan kedua-dua gambar tersebut.

Bagi Ye dan Xue, penemuan itu sesuatu yang amat luar biasa, istimewa dan membawa kegembiraan berganda dalam hidup mereka sekeluarga.

Kini kisah mereka menjadi viral di China dan ramai yang mengulas bahawa mereka sememangnya ditakdirkan untuk bersama!

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:

sumber: astroawani

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon