Thursday, November 30, 2017

Dato Aliff Syukri Kecewa Video Single Dapat 73k ‘Unlikes’

Loading...

Jutawan kosmetik dan personaliti popular Dato’ Seri Aliff Syukri berasa pelik apabila lagu single duetnya bersama-sama Nur Sajat menerima lebih banyak ‘unlike’ daripada ‘likes’ di YouTube.

Dato Aliff Syukri Kecewa Video Single Dapat 73k ‘Unlikes’

Video lirik lagu Abang Nak Tegur sentuhan Edry KRU itu setakat ini ditonton sebanyak 749,724 kali.

Yang kelakarnya, video itu menerima 73,000 tanda tidak suka (unlike), berbanding hanya 7000 sahaja ‘likes’!

Terkilan dengan perkara itu, Aliff meluahkan rasa kecewanya menerusi satu entri di Instagram.

Soal Aliff, mengapa video itu menerima unlikes yang cukup banyak meskipun ia hanyalah video lirik dan bukan video rasmi lagu tersebut.

Haaa, sebabkan Aliff dah tertanya-tanya, biar kami yang menjawabnya, ya.

Melalui tinjauan kami di Facebook, dapati ramai peminat bukanlah tidak sukakan suara pengasas produk D’Herbs itu, tetapi sebenarnya ‘potong stim’ bila bahagian Sajat berkumandang!

Kata seorang pengguna FB, Zaki Jaafar, “Unlike tanda tak suka. nak-nak pulak ada spisis songsang aduhh. Warga malaysia jujur klau tak suka .unlike je hahaha simple pakcik.”

Shahir Wajdi, “I’m proud to be salah seorang penyumbang button unlike haha, bukan sebab alif syukri tapi sebab sajat.”

Razel Sarmin, “Suara aliff oklah tapi sebab feat dengan abang sajat terus hilang mood.”

Mayang Sulit, “Berjuta kali baik kalo ko berduet ngan vida ke azwan ali ke jaafar onn ke daripada ko duet ngan bang sajat tu, tapi sangatlah baik kalo ko xpayah duet ngan sapa-sapa atau dengan kata lain baik tak payah rakam lagu. annoying.”

Fadzli Nor, “Dato’ nyanyi ok, biasalah.muzik catch. Dato’ pun bukan asal penyanyi so, boleh diterima. Tapi yang oran tak boleh terima tu, tu ha.. Si sajat tu. Kalau dia takde mungkin taklah teruk sangat unlikenya. Klu tanpa sajat still ramai unlike tapi not bad bagi seorang yang bukan penyanyi. Sajat tu, please lah dato, get away from him. Not her…”

Nampak tak? Sebenarnya, lagu, mutu suara dan mesej yang terkandung dalam lagu Abang Nak Tegur itu sememangnya wajar dipuji kerana bagus dan melebihi jangkaan orang ramai.

Jom tonton video dibawah.

BACA INI JUGA: Nur Sajat Terima Anugerah Tokoh Persilatan Srikandi Negara



sumber: mynewshub

2 comments

Yang 7K likes tu pun mungkin tersalah klik kott.. haha

Datuk Vida pun banyak juga dislike tapi tetap steady.. i am meee

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon