Friday, May 19, 2017

Nur Sajat Terima Anugerah Tokoh Persilatan Srikandi Negara


Nama Nur Sajat, pengusaha jutawan produk kecantikan, semakin dikenali bukan sahaja kerana produk keluarannya tetapi juga mengenai dirinya yang dituduh sebagai transgender atau pondan.

Sajat

Dalam dikritik dan dikecam, Nur Sajat dilihat tidak mudah melatah sebaliknya terus berusaha bagi mencapai kejayaan yang diimpikan.

Terbaru, hasil usahanya dihargai apabila dianugerahkan dengan Selempang Tokoh Srikandi Tun Puteh oleh Pertubuhan Kebajikan Insaniah Srikandi.

Penyampaian anugerah itu berlangsung sempena Majlis Santapan Di Raja dan Penganugerahan Tokoh Persilatan Srikandi Negara di JW Marriot Hotel, Bukit Bintang, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Anugerah terbabit disempurnakan oleh Kebawah Duli Yang Maha Mulia Pemangku Raja Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah.

Majlis penganugerahan itu diadakan bagi meraikan jasa dan sumbangan wanita dari seluruh negara dalam pelbagai bidang yang membawa perubahan ke arah kesejahteraan rakyat dan negara.

Sajat

Menerusi perkongsian di Instagramnya, Sajat mengucapkan rasa syukurnya apabila menerima anugerah tersebut.

Beliau juga seperti menyindir mereka yang sering mengkritik dirinya dan meragui jantinanya.

“Mak ayah sajat sentiasa menemani sajat kemana sahaja..Alhamduillah mak ayah sentiasa mendoakan sajat hingga ke hari ini…biar lah orang di luar berkata apa apa sekali pun pada sajat, cuma yang faham sajat adalah mak dan ayah sajat kerana kelahiran sajat (khunsa) adalah rahsia mereka.

“Sajat akur bukan senang untuk harungi seorang bernama Nursajat, kerana ujian Nursajat kena kuat walaupun apa pun berlaku, yang penting mak dan ayah sentiasa bersama dengn Sajat dan doa mereka yang Sajat perlukan.

"Terima kasih mak dan ayah kerana melahirkan Sajat, Sajat tak pernah marah apa yang berlaku pada Sajat.

"Segala kecacatan sajat ini, Sajat terima dengan redha.

“Anugerah TUN PUTIH INI BUAT MAK DAN AYAH.. sajat sayang mak dan ayah, biar lah kat luar tu nak kata apa pada sajat,yang penting mak ayah tahu sajat siapa.. amin.

“Amin…tak bererti kita diam tu kita tak benar, sebenar kita tak nak memperbesarkan keadaan…lihat dan fikir sendiri!!!

"Saya terima anugerah ini dari tuanku pahang.. Amin amin amin.. Alhamduillah. Segala yang diberi rezeki adalah milik Allah.. Alhamduillah,” tulisnya.

BACA INI JUGA:

sumber: mynewshub

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon