Monday, March 06, 2017

4 Simptom Suami Curang


Dalam perkahwinan tentu ada badai yang melanda lebih-lebih lagi dengan lambakan media sosial kini membuatkan ada segelintir insan bernama suami yang mengambil kesempatan untuk berlaku curang.

Curang

Menurut pakar, terdapat empat simptom tanda-tanda suami anda curang.

1. Telefon Pintar

Pertama ialah melalui telefon pintar, jika sebelum ini suami jarang mengunci alatan tersebut namun secara tiba-tiba dia mula membawanya ke mana-mana maka tentu ada 'sesuatu' di situ.

2. Overtime

Kedua, apabila suami sentiasa mengatakan 'overtime' di tempat kerja tetapi gaji tak naik pun, bila hujung bulan mengadu tiada duit.

3. Aktiviti Luar

Selain itu, apabila suami mendakwa dia keluar malam pergi main futsal atau lepak dengan kawan-kawan tapi pakai lawa-lawa dan tidak berpeluh pun semasa balik.

4. Kad Kredit

Satu simptom yang ketara juga adalah apabila suami mula menggunakan kad kredit tanpa pengetahuan isteri.

Kalau tiba-tiba muncul bil kad kredit yang isteri tidak ketahui sebelum ini dan juga jumlahnya yang agak banyak sedangkan isteri tidak pernah mendapat barangan baru daripada suami, menunjukkan bahawa kes ini sudah ke tahap serius.

Kesimpulan

Bagaimanapun, apa yang penting dalam rumahtangga adalah kepercayaan antara pasangan dan juga komunikasi antara kedua-duanya.

Berdasarkan kajian luar negara juga menunjukkan sebab utama kes curang berlaku adalah kerana ketidakpuasan emosi.

Sebanyak 48 peratus kes curang berlaku adalah kerana ketidakpuasan emosi terhadap pasangan sebelum dan selepas berkahwin.

Contohnya seperti kes 'kahwin paksa' dan juga isteri yang berjawatan lebih tinggi daripada suami antara sebab utama kes ini terjadi.

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:

-Sentiasapanas.com

1 comment

  1. Bbetul.. Kepercayaan tu penting.

    Kalau masing2 tak jujur dan tak percaya, mungkin susah nak relationship #tiljannah

    ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon