Khamis, Jun 02, 2016

Gambar Lelaki Skodeng Skrit Gadis Viral Di China

Seorang pelajar di sebuah universiti telah dituduh cuba `skodeng’ bawah skirt seorang gadis dengan menggunakan telefon bimbit, ketika mangsa sedang beratur untuk menaiki keretapi bawah tanah di Shanghai.

Skodeng Skrit Gadis.jpg

Perbuatan jelik berkenaan berjaya dirakamkan dan kemudiannya dimuatnaik dalam media sosial.

Sebaik sahaja gambar berkenaan menjadi viral, beberapa orang telah mengecam pelaku berkenaan sebagai pelajar di Institut Teknologi Shanghai.

Ia dirakamkan oleh seorang pengguna Weibo dikenali sebagai Philipa Vans yang memberitahu tindakannya merakamkan aksi menjengkelkan itu tidak disedari oleh lelaki berkenaan.

Namun Philipa Vans turut dikecam kerana tidak bertindak ketika perbuatan itu berlaku sebaliknya membiarkannya dan merakamkan gambar.

Tidak kurang pula yang mempertikai gambar berkenaan dan ia mungkin satu salah faham.

Dalam pada itu, Institut Teknologi Shanghai dalam satu kenyataan mengesahkan lelaki berkenaan adalah pelajarnya dan ia akan bekerjasama dengan polis dalam penyiasatan yang dijalankan berhubung kes berkenaan.

“Pihak universiti menyedari entri yang dikongsi oleh Phillipa Vans dan mengesahkan bahawa lelaki dalam gambar tersebut adalah pelajar kami.

“Kami akan memberikan kerjasama kepada polis dan pihak universiti mengecam sekeras-kerasnya tindakan merakamkan gambar cara rahsia di stesen keretapi,” katanya.

BACA INI JUGA: Awas! Kamera Tersembunyi Dalam Bilik Hotel

Seorang blogger yang suka berkongsi ilmu untuk individu yang suka membaca.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon