Tuesday, May 17, 2016

Awas Jika Makan Pisang Secara 'Menggoda'!

Pihak berkuasa di China telah memperkenalkan peraturan baru yang pelik untuk video atas talian termasuk larangan makan pisang secara 'menggoda'.

Awas jika makan pisang secara 'menggoda'

Peraturan baru itu bermakna laman web video atas talian perlu berwaspada untuk memastikan tiada seorang pun daripada pengguna mereka merakamkan video makan pisang secara menggoda, menurut media tempatan.

Pada bulan April, Kementerian Kebudayaan mengumumkan pihaknya sedang menyiasat beberapa laman web popular yang menyiarkan bahan "membahayakan moral sosial".

Disebalik larangan itu, laman-laman tersebut semakin popular di China, terutamanya sesi webcam melibatkan wanita muda atau kadang-kadang di bawah umur.

New Express Daily mendakwa, tiga suku pengguna adalah lelaki dan 26% berusia di bawah 18 tahun.

Bagaimanapun, ramai yang mempertikaikan peraturan pelik itu dan berkata pengharaman itu dilihat sesuatu yang sukar dikuatkuasakan.

Kerajaan China di bawah Presiden Xi Jinping mempunyai salah satu dasar Internet paling ketat di dunia.

Laman media sosial kerap dipadam jika mereka dilihat sebagai mengkritik kerajaan dan laman web berita asing seperti New York Times turut disekat.

BACA INI JUGA: Tips Puaskan Suami Diranjang

Sumber: SH

Blogger biasa yang menulis untuk berkongsi berita dan infomasi untuk memberi manfaat dan ilmu pengetahuan.

2 comments

bagi saya, perempuan yang makan pisang secara menggoda ni macam seorang pelakon lucah!

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.

#senarai bloglist hilang secara misteri. rakan blogger yang ada memasukkan blog ini dalam senarai bloglist, sila 'remove' blog ni ye. maaf diatas segala kesulitan.
EmoticonEmoticon