Friday, January 08, 2016

'Dulu Aku Diejek Dan Diketawakan..'

Loading...

Lumrah dunia dalam kehidupan, sudah menjadi adat, ramai antara kita pasti akan memilih yang cantik termasuklah di dalam hal mencari pasangan.

Safiyaezzati

Jika dilihat, di laman facebook sudah cukup, jika facebook tersebut pemiliknya cantik tambah-tambah selalu pos gambar-gambarnya yang 'cantik sangat' tu, pasti ramai lelaki akan menurunkan komen di posting berkenaan berbanding wanita yang dianggap tidak mempunyai rupa.

Biasanya, hanya rakan terdekat akan menurunkan komen, itu pun jika ada DAN sebaliknya juga terjadi jika lelaki itu tidak memiliki paras rupa dan fizikal idaman wanita.

Kerana terkesan sering dihina, diejek dan ditertawa, seorang pemilik instagram bernama Safiyaezzati membuktikan dia mampu berubah dan mengubah persepsi masyarakat di mana dalam akaun instagram tersebut dia menunjukkan transformasi dirinya yang cukup hebat.

Saksikan..

"Sebab aku dah lalui liku-liku kena ejek, dihina, dan diketawakan. Aku pilih untuk tutup mulut manusia dengan cara berubah!"

Safiyaezzati [2]

"Dan sekarang inilah saya.."

Safiyaezzati [3]

"Segalanya boleh berubah walaupun ada yang mengata kami tak akan ada masa depan, sekarang masa untuk buktikan kepada orang yang memandang rendah terhadap kami."

Safiyaezzati [4]
Safiyaezzati [5]
Safiyaezzati [6]

Apa yang pasti, mereka terutamanya lelaki yang mengejeknya dahulu pasti akan menyesal melihat gambar-gambarnya kini dan yang pasti bila sudah cantik, sudah tentu followernya makin bertambah.

Safiyaezzati [7]

Apa pun, yang pasti dia kini sudah pun berpunya.. :)

BACA INI JUGA: Cinta Berakhir Di Kerongkong Syaitan

Sumber: Siakapkeli.my

Seorang blogger yang suka berkongsi ilmu untuk individu yang suka membaca.

3 comments

berkat usaha..apa ja akan jadi..jadi siulan sudah kan..sihat lebih bergaya

so...dah bagus sgt ke apa..? pirahhhhhhhhh mabuk!!

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon