Ngeri! Gambar Pesakit Kanser Akibat Merokok - Sentiasa Panas

May 31, 2013

Ngeri! Gambar Pesakit Kanser Akibat Merokok

    5/31/2013 09:00:00 AM   3 comments

Pasti perokok-perokok tegar dengan entry kali ni kan. Saya cuma nak kongsikan gambar sebagai peringatan kepada sesiapa yang bergelar perokok. Golongan perokok berisiko mendapat kanser mulut


Mereka yang mengamalkan tabiat seperti berikut berisiko mendapat kanser mulut:
  • merokok
  • mengunyah tembakau
  • mengunyah buah pinang (makan sireh) dengan atau tanpa tembakau
  • minum alkohol yang berlebihan
  • terdedah pada sinaran matahari secara berlebihan


Agak-agak boleh berhenti ke? Kurangkan tentu boleh kan. Mula langkah pertama dengan kurangkan merokok dan seterusnya berhenti terus.

BACA INI JUGA: Motif Tersirat Disebalik Larangan Penggunaan Rokok Elektronik

[Sumber]

Hamidi SP

About Hamidi SP

Blogger separuh masa yang mahu berkongsikan ilmu berkualiti dan bermanfaat buat semua pembaca.

Previous
Next Post
3 comments:
Write comments
  1. perrghh... tu diaa.. sampai berlubang leher. Kalau tengok ni masih nak merokok lagi tak tahu la nak cakap ape.

    ReplyDelete
  2. Agak-agak ramai tak yang nak berhenti merokok apabila tengok harga baru rokok ...?? Ke sama je ?? Dan tk kisah pun dapat kanser.. Giler hebat r kalo tak kisah.. Peace no war.. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah la harga naik, kanser free pula tu..hehe

      Delete

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.

Dapatkan update terbaharu!!

Subscribe melalui email atau FOLLOW kami..:)

Deliver via FeedBurner
© 2012-2016 Sentiasa Panas. WP Theme-junkie. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.