Friday, January 01, 2021

Suami Wajib Puaskan Nafsu Isteri


Suatu perkahwinan akan menjadi bermakna apabila kehidupan seksual suami isteri berjalan dengan baik dan meskipun ada unsur-unsur lain yang mendorong terciptanya rumah tangga yang harmoni, faktor seksual adalah yang paling menonjol.

Puaskan Isteri

Kegagalan suami mahupun isteri di dalam menjalankan tugas seksual mengakibatkan retaknya hubungan antara keduanya dan berakhir dengan tekanan dan stres.

Di dalam melakukan jimak suami hendaklah mengikut tuntunan sunnah sebagaimana yang telah diajarkan Rasulullah SAW.

Jika para suami mengikutinya maka tidak akan timbul isteri tidak puas dalam menikmati hubungan jimak.

Seandainya suami mengabaikan kehendak dan kepuasan isteri maka suami pun tergolong berdosa sebab tidak memenuhi fitrah keinginan isteri dengan sempurna.

Setelah itu Rasulullah SAW menganjurkan kepada suami sebelum berjimak hendaklah melakukan cumbu rayu terlebih dahulu, setelah kepuasan cumbu raya mencapai puncaknya barulah dilakukan jimak.

Kemudian, Rasulullah mengajarkan kepada para suami, jika terlebih dahulu mencapai hajatnya sedangkan isterinya belum, maka isteri dapat menyuruh suaminya agar jangan mencabutnya terlebih dahulu.

Dalam keadaan demikian isteri boleh aktif dan suami boleh membantu isterinya untuk mencapai tahap orgasma.

Rasulullah SAW bersabda: "Apabila salah seorang di antara kamu menggauli isterinya hendaklah ia mengerjakannya dengan bersungguh-sungguh. Maka apabila ia selesai janganlah ia cepat-cepat meninggalkan isterinya sehingga isterinya menyelesaikan hajatnya juga".

Diantara panduan lain agar suami dapat menikmati orgasm secara bersama adalah, bagi suami yang menyedari bahawa dirinya cepat keluar mani, hendaklah ia berusaha melambatkan keluar mani.

Sedangkan di isteri harus berusaha dengan sungguh-sungguh agar cepat sampai ke tahap orgasma.

Apabila diketahui isteri sudah mencapai orgasma (kepuasan) barulah suami memusatkan perhatian dengan sepenuhnya. Dengan cara demikian insya Allah isteri tidak akan selalu kecewa.

Jika suami termasuk jenis orang yang terburu-buru, maka isteri hendaklah memberitahu kepadanya agar tidak terburu-buru memasukkan zakarnya sampai isteri betul-betul memuncak nafsu berahinya.

Isteri hendaklah menyuruh suaminya mencumbu dan menciumnya dalam masa yang lama, dan dengan cara itu dapat menolong mempercepat isteri mencapai orgasma.

Kemudian, isteri harus mengerti keadaan suami yang tidak tahan lama dan cepat selesai itu.

Dengan demikian isteri hendaklah berusaha agar dirinya cepat mencapai kepuasan, dan berusaha untuk serentak dengan suami agar kenikmatan sentiasa dinikmati bersama.

Sebetulnya antara suami dan isteri hendaklah memahami sunnah yang diajarkan oleh baginda Rasulullah SAW di dalam melakukan hubungan antara suami dan isteri dengan demikian insya Allah kenikmatan berjimak akan dirasakan secara bersama.

Yang paling penting kerjasama dan saling pengertian antara suami isteri perlu diwujudkan barulah kebahagian dapat dinikmati

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:
-Sentiasapanas.com

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon