Saturday, June 20, 2020

5 Penggusti WWE Terbaik Sepanjang Zaman


Siapa bintang terhebat WWE sepanjang zaman? Apa yang membuatkan bintang gusti itu dilabel sebagai bintang? Adakah kerana perlawanan dan gerakannya? Perlawanan yang pecah panggung? Karisma atau semua di atas?

Berikut adalah senarai 5 bintang gusti terbaik WWE sepanjang zaman pilihan Sun Sports.

1. Stone Cold Steve Austin

Stone Cold Steve Austin

Dia memiliki gerakan penyudah paling popular - Stone Cold Stunner namun senjata terhebat Austin adalah intensitinya.

Intensitinya menyebabkan perlawanannya begitu laris dan popularitinya melonjak. Tiada bintang gusti yang lebih bersemangat seperti Austin dalam tempoh 1998 hingga 2001.

2. Hulk Hogan

Legenda Hulk Hogan

Watak yang penuh kontroversi tetapi dia adalah antara tarikan utama bagi gusti moden dan diminati segenap lapisan penyokong.

Gaya kartunnya mungkin ketinggalan zaman namun dia adalah 'raja' kemahiran penting dalam gusti iaitu manipulasi penyokong - dia membuatkan penyokong menentang The Rock pada WrestleMania X8.

3. Shawn Michaels

Legenda Shawn Michaels

Digelar 'The Showstopper' dan 'Mr WrestleMania' apabila dianggap bintang gusti terhebat di dalam gelanggang.

Ketika mempertahankan gelarannya pada 1996, dia meningkatkan lagi standard perlawanan utama ke tahap yang sukar dicabar dan walaupun bersara pada 2010, dia masih yang terbaik.

4. The Undertaker

The Undertaker

'The Deadman' ini masih karakter gusti terbaik sejak penampilannya 30 tahun lalu dan 'gergasi' yang hebat dengan ketinggian hampir tujuh kaki namun tetap pantas dan lincah.

Rekod tanpa kalahnya di Wrestlemania lebih berprestij daripada Kejuaraan WWE namun rekod tanpa kalahnya ditamatkan pada 2014.

5. The Rock

The Rock WWE

Bintang gusti paling berkarisma sepanjang zaman dan itu membuatkan dia menjadi bintang pecah panggung apabila menceburi bidang perfileman.

Dia juga seorang penggusti yang baik dan pernah berentap dengan Steve Austin, Triple H, Hulk Hogan, Mick Foley, serta memiliki hubungan yang begitu rapat dengan penyokong.

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:

sumber: bharian

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon