Wednesday, July 03, 2019

Vanessa Angel Di Penjara 5 Bulan Kes Pelacuran


Artis Indonesia, Vanessa Angel dijatuhkan hukuman penjara lima bulan selepas didapati bersalah terlibat dalam kes pelacuran atas talian membabitkan bayaran sehingga Rp80 juta (kira-kira RM24 ribu) untuk sekali layanan.

Vanessa Angel Melacur
Vanessa Angel.

Hukuman itu dibacakan Ketua Majelis Hakim Surabaya, Dwi Purwadi pada persidangan di Pengadilan Negeri Surabaya, memetik laporan agensi berita Antara.

Vanessa, 27, bagaimanapun dibebaskan pada hujung bulan Jun 2019 kerana hukuman penjara itu berkuat kuasa dari tarikh dia ditahan pada 31 Januari.

Vanessa Angel ditahan di Surabaya selepas pihak polis mengesan berlakunya transaksi pembayaran untuk aktiviti itu.

“Terima kasih sahabat kunjungi ketika aku dikurung”

Vaneesa Angel yang dibebaskan pada Ahad (2/7/2019), menerusi Instagram miliknya mengucapkan terima kasih kepada individu di sekelilingnya yang banyak memberi sokongan.

"Terima kasih kepada semua sahabat-sahabatku yang mengunjungiku selama aku dikurung, dirampas kebebasanku selama lima bulan kerana kes yang menjeratku.

"Melebihi apa pun aku bersyukur masih ada kamu semua yang mahu membantu aku untuk lebih tabah dan jadi lebih baik," ujarnya.

Vaneesa ucap terima kasih kepada semua yang sentiasa memberi sokongan kepadanya.

Pelakon tersebut memuat naik posting pertama selepas beberapa jam dibebaskan pada Ahad.

Pada 27 Jun lalu, sebuah mahkamah di Surabaya menjatuhkan hukuman penjara lima bulan terhadap aktres tersebut selepas didapati bersalah terbabit dalam pelacuran.

Bagaimanapun, menurut agensi berita Antara, Vanessa, 27, dibebaskan pada hujung bulan Jun iaitu Ahad kerana hukuman penjara itu berkuat kuasa dari tarikh dia ditangkap iaitu pada 31 Januari lalu.

Vanessa ditangkap polis bersama seorang bapa ayam ketika menunggu pelanggan di sebuah hotel di sini pada 5 Januari lalu.

Aktres itu bersama seorang lagi tertuduh dilaporkan terbabit aktiviti pelacuran dalam talian dengan bayaran hingga mencecah Rp80 juta (RM24,000).

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:

sumber: 1 | 2

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon