Rabu, Jun 19, 2019

Bakal Pengantin Lelaki Menangis Selepas Kadi Tanya Di Mana Ibu Bapa, Rupa-rupanya Yatim Piatu


Loading...

Babak air mata seorang bakal pengantin lelaki sewaktu majlis akad nikahnya ternyata menyentuh hati ramai, yang menerusi satu perkongsian gambar, Nor Saiful Syazwan Abdullah, dilihat tidak dapat menahan sebak sebelum dinikahkan dengan pasangannya, Asyikin Rozi pada April 2019 lalu.

Pengantin Lelaki Sebak

Foto itu mula tular pada minggu lalu sebelum Asyikin tampil berkongsi kisah di sebaliknya menerusi laman Twitter.

"Suami saya sebak sebab dia teringat kedua ibu bapa dia. Dia anak tunggal yatim piatu.

"Sebelum akad nikah tu, tok kadi tanya latar belakang pengantin, tanya mana ibu bapa dia? Sebab tu dia sebak dan menangis.

"Saya pun bagi dia tisu, saya tahan sebak. Tapi selepas akad nikah tu, saya pun menangis juga," ujar Asyikin sewaktu dihubungi.

Kata Asyikin, majlis itu berlangsung di kediamannya di Tasik Gelugor, Pulau Pinang.

Bercerita mengenai suaminya, Asyikin menyifatkan jejaka itu sebagai individu yang cukup tabah dan berdikari.

"Saya tak rasa apa yang dia rasa, saya kenal dia pun masa dia dah yatim piatu.

"Tapi dia seorang yang kuat. Masa zaman belajar, dia sanggup buat kerja sambilan untuk tanggung kos pengajian," ujarnya yang bertemu dengan suami di sebuah institut pengajian tinggi di Perlis, sekitar tahun 2015.

Masing-masing berusia 24 tahun, Asyikin berkata, dia juga terharu dengan komen-komen positif yang diterimanya menerusi laman Twitter.

Bakal Pengantin Lelaki Menangis

Dalam pada itu, posting berkenaan sehingga kini menerima lebih 18,500 ulang kicau (Retweet).

"Sama macam husband saya. Dia anak yatim piatu sejak usia dia 13 tahun. Dia kata sebak sangat nak panggil mak saya dengan panggilan 'mak' sebab dah lama tak sebut perkataan tu. By the way selamat pengantin baru. Semoga berbahagia ke akhir hayat," tulis @cuwaya_.

"Tetiba aku jadi sebak. Even parents aku nak balik dah lepas aku sanding pun aku dah peluk mak ayah aku nangis-nangis ini kan pulak dia anak yatim piatu," tulis @yusofhsnn.

Semoga bahagia sehingga ke akhir hayat. Amiin.

BACA INI JUGA:

sumber: mstar

Seorang blogger yang suka berkongsi ilmu untuk individu yang suka membaca.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon