Wednesday, November 07, 2018

Maksud Mimpi Bersetubuh


Bukan semua mimpi melakukan seks adalah tanda retaknya sesebuah hubungan percintaan atau rumah tangga, tetapi ia lebih menjurus kepada masalah keinginan dan harapan dalam kehidupan kita.

Maksud mimpi bersetubuh
Gambar hiasan.

Berikut adalah maksud mimpi bersetubuh yang mungkin anda telah alami.

1. Mimpi bersetubuh dengan bekas kekasih,suami atau isteri

Bermimpi bersetubuh dengan bekas orang yang di sayangi sebenarnya bukan bermakna anda masih mempunyai peluang dalam memperbaiki hubungan.

Jika anda telahpun berkahwin semula dan mimpi bersetubuh dengan bekas kekasih, itu tandanya anda takut hubungan rumah tangga baru anda mengalami nasib sama dengan yang sebelumnya.

Mimpi ini boleh juga di tafsirkan ada suatu perasaan yang belum sempat anda luahkan kepada bekas isteri, suami atau kekasih anda, seperti permintaan maaf yang ikhlas

2. Mimpi bersetubuh dengan kenalan

Mimpi ini tidak bermakna kenalan baru adalah jodoh anda, hanya mungkin anda terlalu kagum dengan ciri-ciri yang terdapat pada kenalan baru tersebut.

Sikap kagum anda menunjukkan anda ingin memiliki ciri-ciri tersebut, sama ada untuk diri anda sendiri atau kepada pasangan.

3. Mimpi bersetubuh dengan saudara kandung

Mimpi yang dikategorikan mimpi buruk dan menjijikkan ini jarang di alami oleh individu tapi kadang-kadang ia juga berlaku,

Tapi jangan risau, mimpi ini sebenarnya khusus buat orang yang merajuk. Makna mimpi ini adalah menunjukkan bahawa saudara kandung anda merindui dan mahu anda dekat dengannya serta mahu anda meminta maaf padanya atas kesalahan yang telah anda buat.

4. Mimpi bersetubuh dengan lawan sejenis

Mimpi dengan lawan sejenis ”homoseksual, lesbian” adalah berkait rapat dengan keyakinan diri anda.

Bergantung bagaimana mimpi tersebut berlaku, selalunya mimpi hubungan sejenis adalah tentang menerima bahagian tubuh anda yang berasa kurang puas hati biasanya berlaku pada saiz zakar dan payudara.

Akan tetapi, mimpi hubungan sejenis kepada rakan karib boleh di tafsirkan adanya perselisihan antara berdua, boleh juga sebagai adanya sesuatu yang anda miliki terdapat pada rakan anda.

Jangan risau, mimpi ini tidak bermakna anda seorang gay atau lesbian.

5. Mimpi bersetubuh dengan artis

Walaupun anda memintai artis tersebut, hingga terlintas dalam fikiran kotor untuk bersetubuh dengan beliau, mimpi bersetubuh dengan artis sebenarnya lebih dari itu.

Ia lebih kepada keinginan untuk menjadi popular, kaya, sama seperti seorang artis.

Jika anda mengalami mimpi seperti ini jangan berangan nak jadi kekasih artis konon memiliki petanda jodoh kuat dari mimpi.

6. Mimpi bersetubuh dengan bos/ketua

Jenis mimpi ini sama sekali tidak bermakna anda meminati bos atau benar-benar ingin melakukan hubungan seks dengan beliau.

Ia lebih cenderung kepada rasa ingin tahu keperibadian bos dan mahu rapat dengannya, boleh juga situasi di tempat kerja dimana anda merasakan tidak setuju dengan idea bos tapi dipendam kerana takut.

Boleh juga di tafsirkan, anda merasa jauh tertinggal dengan stail idea yang bos anda miliki dan mahu rapat dan disenangi oleh bos dan faktor ini menjurus kepada mimpi bersetubuh.

Mimpi bersetubuh dengan bos juga menandakan, anda baru saja berjaya membangunkan hubungan kerja yang erat dan menikmati interaksi sehari-hari--dalam kehidupan, bos anda termasuk orang yang menyenangkan.

Mungkin juga ini menandakan bahawa bos anda benar-benar menyukai kehadiran anda di tempat kerja.

7. Mimpi bersetubuh di tempat awam

Biasanya mimpi ini akan datang apabila ada ahli keluarga rakan atau tempat sekerja membuat fitnah atau memberikan komen pedas dan mendedahkan keburukan anda kepada umum.

8. Mimpi Kena rogol

Mimpi kena rogol, cabul sebenarnya tidak memberi masalah yang besar yang mungkin anda sangka memudaratkan seperti yang di dakwa sesetengah pihak.

Mimpi ini sebenarnya berlaku apabila anda berasa kehidupan atau keyakinan diri anda terancam.

Tapi, jika anda pernah dirogol sebelum ini dan bermimpi kejadian itu semula, itu memberi makna yang jauh berbeza, sebaiknya anda meminta nasihat pakar berhubung mimpi dirogol.

9. Mimpi curang dengan pasangan

Mimpi curang dengan pasangan sehingga menjurus kepada hubungan seks boleh di sebabkan faktor berikut.
  • Anda terpaksa berkompromi dengan prinsip hidup dan maruah anda.
  • Anda juga telah menemui situasi di mana anda terpaksa menipu dan tidak berlaku jujur kepada pasangan.
  • Cuba meneroka jenis seks yang anda sukai.

10. Mimpi pasangan curang

Mimpi pasangan curang atau bermain kayu tiga hingga melakukan hubungan seks sebenarnya lebih Straight Forward berbanding dengan mimpi curang dengan pasangan.

Mimpi ini akan berlaku apabila anda memiliki perasaan takut ditinggal pasangan, atau apabila pasangan kurang memberikan perhatian pada anda.

Mimpi pasangan curang juga boleh berlaku sekiranya anda risau sama ada pasangan anda beleh diharapkan untuk memikul tanggung jawab di masa hadapan.

11. Mimpi bersetubuh bersama kekasih rakan

Jenis mimpi ini boleh berlaku sekiranya anda mengagumi ciri ciri yang di miliki oleh kekasih rakan anda, jangan risau anda hanya sekadar mengagumi dan ingin sekali memiliki ciri-ciri yang sama.

Mimpi ini juga boleh di tafsirkan bahawa anda ingin memiliki pasangan seperti kekasih rakan anda.

p/s: Ini adalah untuk pengetahuan dan pembacaan semata-mata dan bukanlah sebagai kepercayaan 100%.

Wallahu a'lam.

BACA INI JUGA:

-SENTIASAPANAS.COM

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon