Tuesday, August 28, 2018

'Pemeluk Profesional' Dibayar RM157 Sejam Untuk Ceriakan Pelanggan


Tiada apa yang lebih baik melegakan daripada mendapat pelukan erat ketika anda melalui rasa sedih yang kadang-kadang, hanya dengan satu pelukan sudah mencukupi untuk membuatkan seseorang melupakan apa yang dilalui mereka.

'Pemeluk Profesional' Dibayar RM157 Sejam Untuk Ceriakan Pelanggan

Sesetengah orang mempunyai kelebihan seperti memberikan dakapan menyenangkan dan jika anda salah seorang daripada mereka, anda mungkin berpeluang menjana pendapatan daripadanya.

Memetik laporan Mirror UK, sebuah syarikat korporat melancarkan acara pembinaan pasukan pertama di dunia dalam kalangan rakan sekerja dakapan.

Syarikat tersebut mencari pendakap profesional untuk mengendalikan sesi tersebut dan mereka akan dibayar sehingga £30 (RM157) sejam.

Bengkel Mendakap Seorang Rakan Sekerja yang dijalankan oleh Team Tactics direka untuk mempromosikan ikatan dan pelepas tekanan yang menggunakan kaedah menenangkan jiwa dari Maghribi dan India.

Dakapan dan sentuhan kulit ke kulit menggalakkan pelepasan hormon gembira iaitu serotonin dan oksitosin yang mempengaruhi kelakuan sosial dan emosi.

Pengarah urusan Tina Benson berkata, "Pembinaan pasukan adalah perniagaan dan kami sentiasa mencari kaedah baharu untuk membantu pekerja di United Kingdom berasa lebih erat antara rakan sekerja.

"Kami tahu ini adalah perkara baharu dan mungkin tidak sesuai untuk semua orang, tapi sains memang sudah wujud dan kami hanya mengujinya!"

Sesi tersebut yang dilaksanakan ke atas empat dan 20 orang sekumpulan bermula dengan sesi berbual untuk berbincang tentang sikap negatif rakan mereka.

Pendakap profesional yang mengendalikan sesi tersebut perlu mempunyai pengalaman dengan peranan yang seakan sama dan latar belakang psikologi atau kelayakan berkaitan.

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:

sumber: mstar

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon