Monday, October 23, 2017

Punca Kepala Zakar Terasa Ngilu Dan Cara Mengatasinya


Saya berusia 31 tahun dan mempunyai seorang anak serta bakal menimang anak kedua pada November ini. Masalah saya sekarang adalah, setiap kali mengadakan hubungan intim bersama isteri, kepala zakar saya terasa ngilu walaupun baru bermula.

Sudah bermacam ubat saya ambil dan berurut tapi masalahnya tetap sama. Apakah punca sebenarnya dan adakah cara terbaik tanpa perlu saya mengambil sebarang ubat untuk mengatasinya?

INGIN TAHU
Puchong

Ngilu Kepala Zakar
Gambar hiasan.

JAWAPAN

Kepala zakar atau ‘glans penis’ mengandungi banyak penghujung urat saraf atau ‘nerve ends’ yang membuatkan bahagian itu mudah terangsang untuk menyampai maklumat rangsangan itu kepada otak untuk mencetuskan klimaks.

Bagi sesetengah individu, perasaan sensitif itu ketara seperti yang anda alami.

Cara melegakan perasaan itu ialah menggunakan krim pelali atau pengebas atau ‘anaesthetic’ untuk disapukan kepada kepala zakar.

Selepas beberapa minit apabila bahagian itu kebas dan rasa terkawal, ia boleh dibersihkan dan hubungan seks dilakukan tanpa mengalihkan perasaan kebas itu kepada isteri.

Anda juga boleh dapatkan krim itu melalui doktor kerana krim terbabit hanya boleh diberi melalui nasihat doktor.

Jangan gunakan krim perosak urat saraf atau perosak mukosa kepala zakar seperti gambir Sarawak.

Gambir Sarawak sebenarnya boleh mendatangkan radang kulit, sekaligus merosakkan tisu dalaman dan sebab itu apa saja bahan sapu yang mengandunginya tidak boleh digunakan untuk tujuan hubungan kelamin kerana kesannya kepada kulit dan mukosa anggota kelamin.

Jika kulit dan mukosa anggota kelamin radang, ia tidak terlindung daripada jangkitan kuman, kulat atau virus, sebab itu hindarkan daripada menggunakan krim mengandungi gambir Sarawak.

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA: Suami Tahan Lama Dengan iMax Men's Delay Spray

sumber: drismail

2 comments

  1. Pendidikan jg semua tu..kena belajar..otai blog penuh informasi tulah dia SP Sentiasa Panas. Baru hebat

    ReplyDelete
  2. Perkongsian info yg menarik.

    ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon