Wednesday, January 20, 2016

Pramugari Ryanair 'Tidak Mahu Mati' Jadi Viral

Viral di media sosial ialah rakaman video seorang pramugari yang membuat pengumuman penangguhan kepada penumpang dengan cara yang amat tidak disenangi.

Ryanair - We don’t want to die

Berdasarkan video tersebut, pramugari penerbangan Ryanair dilihat biadap ketika menjelaskan kepada penumpang bahawa penerbangan yang dijadualkan ke Dublin perlu ditangguhkan.

Pramugari berkenaan memberitahu pesawat itu tidak dapat beroperasi akibat lapisan salji tebal pada permukaan sayap pesawat tersebut.

“Ada lapisan ais pada sayap pesawat, kami tidak mahu mati!” katanya.

Penerbangan FR5773 itu yang sepatutnya bertolak ke Dublin dari Lapangan Terbang Glasgow merupakan antara penerbangan di United Kingdom yang ditangguhkan berikutan salji teruk yang melanda sebahagian besar negara tersebut.

Menurut beberapa media antarabangsa, rakaman itu telah dikongsi di laman Facebook oleh salah seorang penumpang penerbangan terbabit.

“Membangkitkan lagi kemarahan penumpang yang sudah cemas,” tulis penumpang tersebut di akaun Facebooknya.

Bagaimanapun, video tersebut kemudian dipadamkan daripada Facebook.

Syarikat penerbangan Ryanair dalam satu kenyataan berkata mereka akan menyoal siasat pramugari terlibat serta memohon maaf atas komen sensitif yang dibuat oleh pekerjanya itu menurut Astroawani.

BACA INI JUGA: 6 Kemalangan Jatuh Dari Udara Paling Luarbiasa Pernah TerjadiSeorang blogger yang suka berkongsi ilmu untuk individu yang suka membaca.

4 comments

sem oga mereka dijauhkan dari bala bencana ya SP

macam macam hal sekarang ni yang membabitkan syarikat penerbangan.

Kalau ada alternative lain rasanya ramai tak nak naik flight sekarang ni.

Semoga sentiasa dilindungi sesiapa jua yg mencari rezeki... aamiin.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon