Saturday, November 21, 2015

Jika Agama Adalah Keganasan, Agama Mana Yang Paling Ganas?


Orang-orang Yahudi dan Nasrani (Kristian) bukan sekadar memendamkan perasaan tidak rela kepada umat Islam di dalam hati mereka, bahkan melakukan usaha-usaha untuk memadamkan agama Allah Taala dan menghancurkan umat Islam dengan melancarkan permusuhan ke atas umat Islam.

Keganasan Amerika dan kekejaman Israel

Penjajahan mental dan spiritual yang sedang berlaku ke atas umat Islam oleh pengganas Barat kini, adalah hasil perjuangan yang terancang rapi sejak lama. Kejayaannya sedang mereka kecapi sekarang.

Alangkah bangganya mereka melihat keadaan umat Islam kini yang bukan sahaja tidak menegakkan Islam, malah prasangka dengan agama anutan mereka.

Suasana inilah yaang mereka idam-idamkan sebagaimana yang telah diingatkan oleh Rasulullah SAW dalam sabdanya, "Akan tiba masanya umat Islam dikeronyok oleh musuh seperti si pelahap menghadapi makanan dalam hidangan."

Malangnya, hari ini, apabila ada sebahagian kecil umat Islam yang terlibat dalam jenayah mahupun peperangan untuk mempertahankan diri, mereka akan segera dilabel sebagai pengganas.

Sebaliknya apabila keganasan dilakukan oleh penganut agama lain, mereka hanya dikatakan sebagai kurang waras ataupun penjenayah biasa.

Persoalannya, jika agama adalah keganasan, agama manakah yang paling ganas dan jahat di dunia? Dibawah merupakan fakta yang menunjukkan kekejaman Amerika Syarikat yang sanggup membunuh berjuta-juta manusia lain diseluruh dunia.

Dengan hanya mengambil kira satu negara sahaja iaitu AS, yang ditadbir disebalik tabir oleh Zionis Yahudi, mari kita bersama perhatikan.

Kekejaman Amerika Syarikat terhadap kaum asli Amerika

Kaum Red Indian yang menjadi penduduk asli Amerika telah dibunuh untuk menghalalkan bangsa kulit putih itu bertapak sebagai sebuah kerajaan. Begitu juga dengan keganasan terhadap kaum berkulit hitam dalam amalan sistem hamba.

Serangan ke atas Filipina

Pembunuhan beramai-ramai wanita, orang awam dan kanak-kanak di Filipina. Diantara tahun 1899–1902 melibatkan pembunuhan 200,000 rakyat Filipina.

Serangan dan pembunuhan ini dilakukan untuk menjadikan Filipina sebagai pengkalan untuk mengeksploitasi China. Presiden William Mc Kinley lalu merumuskan pertumpahan darah itu sebagai “takdir dari tuhan” (god’s will).

Serangan ke atas Hiroshima dan Nagasaki (6 Ogos 1945)

Ratusan ribu rakyat Jepun di kedua-dua pulau telah dibom menggunakan bom atom. Ini sebuah aksi keganasan bertaraf antarabangsa.

Sehingga ke hari ini, sisa bahan radioaktif bom berkenaan masih mengancam nyawa. Melalui peristiwa ini, Amerika Syarikat telah dengan angkuhnya memperkenalkan kepada kerajaan seluruh dunia bahawa dialah ketua yang akan menentukan segala sesuatu.

Pembunuhan kejam besar-besaran Amerika di Vietnam, Laos, Kampuchea dan Korea (tahun 1951–1953 dan 1965–1974)

Perang Korea antara tahun 1951–1953 melibatkan puluhan ribu korban. Bukan hanya rakyat Korea yang mati tetapi orang-orang China turut terkorban kerana berpihak kepada Korea Utara.

Dalam Perang Vietnam walaupun seramai 60,000 askar AS terkorban, tetapi dunia tidak lupa pembunuhan keatas 3 juta rakyat Vietnam.

Serangan George Bush di Granada pada 20 Disember 1989

Serangan ini melibatkan banyak korban. Amerika akhirnya berjaya menangkap Presiden Noriega untuk dipenjarakan. George Bush iaitu bapa kepada Presiden George W. Bush telah menangkap dan memenjarakan Noriega tanpa pengadilan sehingga ke hari ini. Dunia membisu seribu bahasa.

Pembunuhan di Yugoslavia di tahun 1999

Bersama-sama dengan 18 anggota negara NATO, AS telah membunuh 3 ribu penduduk Yugoslavia dalam sebuah misi pemusnahan disepanjang 78 hari yang tidak putus-putus menggunakan senjata-senjata maut seperti uranium missiles, cluster bombs, cruise missiles dan bom-bom pintar (smart bombs).

Kebanyakan yang dibunuh adalah orang Islam. Soalnya kenapa Slobadan Milosevic tidak diburu sebagaimana AS memburu Ben Laden?

Pembunuhan di Yugoslavia bukan kerana mahu membawa keamanan tetapi dilihat lebih kepada faktor ekonomi untuk menguasai logam-logam berharga seperti lead, zinc, codnium, perak dan emas di lombong Trepca, Kosovo yang bernilai US$5 billion. 
Terdapat juga 17 billion tan rezab arang batu di Kosovo yang menjadi rebutan Amerika. Dari perkiraan strategik pula, AS mahu mengekalkan hegemony kekuasaan dan dominasi di negara-negara Eropah melalui pertapakannya di Yugoslavia.

Pemusnahan Amerika di Perang Teluk di Iraq (1990–2000)

Serangan tidak berperikemanusiaan yang memusnahkan sekolah, hospital, tempat awam dan lain-lain kemudahan infrastruktur telah melibatkan pembunuhan seramai 1.5 juta rakyat Iraq disepanjang tempoh 10 tahun.

Bayangkan pembunuhan yang zalim dalam tempoh sedemikian lama, dunia tidak berbuat apa-apa dalam melihat aksi pengganas Kristian Amerika yang biadap dan serba ganas.

Serangan Ke atas Tripoli dan Benghazi (15 April 1978)

Beratus-ratus orang awam telah terkorban termasuk anak perempuan kepada bekas Presiden Muammar Gadafi iaitu Presiden Libya.

Kezaliman di Palestin

Keganasan Amerika dan kekejaman Israel [3]
Kanak-kanak Palestin dibunuh pengganas Yahudi dan Kristian.

Sejak bumi Palestin dibelah dua pada tahun 1948, dengan pengiktirafan Amerika melalui Presiden Truman, 5 minit setelah negara haram Israel diisytiharkan, bumi Palestin tidak pernah kering dengan darah hingga ke hari ini.

Salah satu puncak peristiwa ngeri adalah pembunuhan kejam beramai-ramai umat Islam di kem-kem pelarian Shabra dan Shatila oleh pengganas Yahudi dan Kristian.

Sebuah kegilaan dan keganasan yang tidak ada tolok bandingnya.

Penutup

Nampaknya definisi pengganas hanyalah mengikut telunjuk dan selera Amerika dan Yahudi semata-mata. Seluruh dunia lalu dikerah untuk bersama-sama membasmi pengganas, kononnya.

Tidakkah dengan ini Amerika boleh diiktiraf sebagai pengganas kelas 1 melalui contoh-contoh di atas. Masihkah dunia yakin dengan sikap durjana Amerika mahupun pihak Yahudi dan Kristian dalam misi besar untuk kononnya mengamankan dunia?

Tidakkah dengan ini secara rasminya agama Kristian dan Yahudi sememangnya diiktiraf sebagai pengganas NOMBOR 1, jika agama dijadikan ukuran keganasan?

Bagi mereka yang mencari kebenaran, tidak perlulah lagi untuk bertanyakan siapakah pengganas dunia yang sebenar.

Ia tidak lain melainkan; Kerajaan Kristian Amerika dan Zionis Yahudi yang berselindung disebalik tabir dan sesiapa jua yang bersekutu dengannya.

Atau adakah ada mana-mana ajaran agama yang menyuruh umatnya untuk melakukan keganasan atau menyeru kepada pembunuhan orang lain atau semua ini adalah permainan politik yang kotor peringkat tertinggi demi kepentingan pengikut-pengikut Dajjal?

Namun, sebagai peringatan buat umat Islam, sepatah ayat al-Quran yang mendedahkan tekad orang Yahudi dan Nasrani yang tidak akan selama-lamanya berpuas hati selagi umat Islam tidak mengikut telunjuk mereka dari petikan maksud surah Al-Baqarah 120 amat wajar di jadikan asas renungan.

BACA INI JUGA: Yahudi Perancang Perang Dunia Pertama!

5 comments

 1. Tiada agama yg mendorong kpd kejahatan kan... ini semua angkara puak2 tamak haloba yg menjadi wakil syaitan bencikan kebaikan. Terang2 nampak kejahatan mereka dari dulu lagi tapi biasalah, org jahat memang tak nampak dia jahat bila hati dah memang mati...

  ReplyDelete
 2. Asalam SP..tersentuh hati dengan fitnah agama Islam ini keganasan..kenapa ada ja negara pandang negara Islam ni dalam sudut negatif. Apapun sejak zaman nabi ada ja perbalahan..itulah jika tak bawa hati melihat kebenaran..boleh hancur dunia..

  ReplyDelete
 3. kasihan kanak2 tidak berdosa..mereka penghuni syurgawi..sedang yang hidup ..bergelumang dengan dosa. Allah huakbar

  ReplyDelete
 4. Pandang dengan mata hati kita pasti dapat melihat betapa liciknya mereka..hakikatnya kita sedang dijajah..jiwa dan budaya..

  ReplyDelete
 5. Realitinya tiada agama yang menyuruh penganutnya menjadi pengganas.. Seharusnya kezaliman yang mereka lakukan juga dilabel sebagai keganasan..Semuanya telah dirancang oleh mereka..

  ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon