Mar 6, 2015

Bukti Dr Asri Tidak Layak Jadi Mufti Perlis

Siapa tak kenal dengan Dr Asri atau lebih dikenali sebagai Dr.MAZA. Beliau,memang suka bercanggah pendapat dengan para ilmuan Islam yang lain.

Zamihan
Gambar hiasan. 

Kerana beliau mahu membuktikan bahawa beliau antara yang paling ‘terer’ dan hebat dalam kumpulan tersebut.

Beliau mempertikaikan Ustaz Kazim kononnya membawa riwayat palsu. Apakah beliau lupa semasa beliau menjadi Ilmuan Islam ‘bebas’, beliau secara jelas dan berulang kali mengunakan hadis palsu untuk kepentingan politik.

Lihat bagaimana beliau menghalalkan perbuatan pihak tertentu dengan mengunakan hadis palsu:
  • guna hadith jiran untuk halalkan demonstrasi
  • guna istilah simbolik untuk halalkan Candle Light Vigil
  • guna dalil untuk halalkan kondem pemerintah secara terbuka
  • guna kias untuk halal babi
  • guna kias untuk halal arak
  • guna dalil akal untuk halal salam lelaki perempuan
  • guna “pandangan demokrasi” untuk hina Islam dan puji kafir dalam hanya masalah tak susun selipar
  • guna dalil akal untuk haramkan hukuman rejam
  • guna dalil hak rakyat untuk halal fitnah pemerintah
  • guna dalil hak rakyat utk dan menyamakan kerajaan dengan babi
  • seleweng ayat al-quran untuk mengecop ulama kerajaan yang tidak sependapat sebagai anjing (sumber: https://www.facebook.com/abuaqifstudio)

Apakah senarai diatas ini bukan hadis palsu untuk menghalalkan cara?

Jika Ustaz Kazim dihukum kononnya amal riwayat atau hadis palsu, bagaimana dengan beliau sendiri.

Apakah Mufti Perlis aka Dr.MAZA tidak takut dengan hukum dan ancaman dari Allah?

Apa alasan Dr.MAZA pula dengan semua kenyataan hadis palsu yang beliau pernah keluarkan sendiri?

Penulis harap Dr.MAZA tak ‘double standart’ la ya.. hukum tetap hukum walaupun diri sendiri yang bersalah.

Kalau tak, itu membuktikan bahawa dirinya tidak layak menjadi menjadi Mutfi Perlis.

Nak juga tunggu tengok apa tindakannya selepas ini?

BACA INI JUGA: Video Cara Pelik Puak Syiah Bersolat

Sumber: MYKMU.NET

Blogger biasa yang menulis untuk berkongsi berita dan infomasi untuk memberi manfaat dan ilmu pengetahuan.

9 comments

panassss.... salute atas pendapat di atas... dua jempol dan sokongan dari saya....

adohaiii.. sebg mufti perlu adil, saksama, bijaksana dan berilmu dalam menangani sebarang permasalahan... berharap juga supaya tdk double standard

Sejak dia bias dalam keluarkan pendapat tentang politik, saya dah tak hormat pada dia lagi.

Kalau Ularmak / murpti umNO keluar kata halal darah sesama Islam (bughah), takde sape plak kata bias!!! So Sampah Politik nie!!!

Point no 6 tu bukan Masitah kata ok gak ker kalo bersalam laki pompuan?!

Ya Udah...Ya Udah...jangan Gaduh2...Cube dengar penjelasan Ustaz Dr Ahmad Jailani berkenaan kes ini....dengar sampai habis yer...sayer tak suker potong2 kuliah youtube nie...takut orang salah paham dan silap ambil kefahaman...

https://www.youtube.com/watch?v=pFNPDHBUOrs&spfreload=10

Sila klik link nie kalau link kat atas tak boleh....k...

http://youtu.be/pFNPDHBUOrs

Semoga Allah menegakkan yg benar & menenggelamkan yg batil.. susah klu asyik mcm ni je.. kita Islam yg rugi....

Maaf yer Mr MNH....Dr Asri tu lebih bijak dan berilmu dari kamu...aper hak kamu nak mempertikaikan pandapat beliau yang bias terhadap politik sedangkan kamu sendiri boleh bias dengan pihak lawan parti politik yang kamu sokong....so everybody has their own right untuk berfikir dan menyetujui mane2 parti politik yang dier sukai...k...

Lagi satu...kes nie BUKAN kes politik...ini kes MEREKA CIPTA Hadis Palsu dan seterusnya menyandarkan nya pada Nabi SAW...Ingatlah Hadis Nabi SAW ni :

Hadis ke-1387:

عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ عَمْرو بْنِ الْعَاصِ رضي الله عنهما أَنَّ النَّبِيَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ بَلِّغُوا عَنِّي وَلَوْ آيَةً وَحَدِّثُوا عَنْ بَنِي إِسْرَائِيلَ وَلَا حَرَجَ وَمَنْ كَذَبَ عَلَيَّ مُتَعَمِّدًا فَلْيَتَبَوَّأْ مَقْعَدَهُ مِنَ النَّار

Daripada ‘Abdullah bin ‘Amru bin al-‘Ash radhiyallahu ‘anhu, bahawa Rasulullah salallahu ‘alaihi wasallam bersabda: “Sampaikanlah dariku walau satu ayat, dan ceritakanlah tentang Bani Israil tanpa perlu takut. Dan barangsiapa berbohong ke atasku dengan sengaja maka bersiaplah dia mengambil tempat duduknya di Neraka.” (Riwayat Al-Bukhari)

Dan Ini plak bukti yang Ustaz Kazim Elias menyatakan kenduri Nabi paling mahal adalah Roti Jala Cicah Kuah Kari:

http://youtu.be/tLgU2JjTV1Y

So kalau Ustaz Kazim Kata itu adalah hanya perumpamaan, maka tolonglah next time Ustaz Kazim nyatakan secara jelas bahawa aper yang dicakapkannya adalah PERUMPAMAAN sahaja....

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon