Monday, January 20, 2014

Punca Sebenar Kenapa Anwar Tidak Dibenarkan Masuk Ke Jepun!

Dah tahu pasal apa Anwar Ibrahim tak dibenarkan masuk ke Jepun? Semua masih ingat tak ketika Tun Mahathir haramkan duit note RM500 dan RM1000?

anwar dihalang memasuki jepun

Yang lama pasti tahu tapi yang muda ni tak tahu. Tak tahu tu eloklah search cari not RM500 dan not RM1,000 yang di haramkan oleh Tun M sewaktu Anwar Ibrahim di pecat dari Timbalan Perdana Menteri.

Mengikut sumber, wang not RM500 dan RM1,000 tu disimpan di China dan Jepun oleh Anwar Ibrahim. Jumlahnya trilion ringgit Malaysia!

Duit sapa lagi kalau bukan duit Anwar Ibrahim dan sekutunya!

Wang Malaysia Not RM500 dan RM1000

Jadi, Anwar Ibrahim ke jepun atas sebab berjumpa dengan proksinya yang menyimpan duit tersebut. Najib Razak tahu perkara ini dan sebelum ini telah mengadakan perbincangan dengan kerajaan Jepun bahawa apa yang telah dilakukan oleh Anwar Ibrahim adalah salah dan merupakan satu ROMPAKAN ke atas wang Rakyat Malaysia sewaktu beliau berkuasa sebagai Timbalan Perdana Menteri Malaysia.

Kerajaan Malaysia melalui Najib dan kerajaan Jepun bekerjasama dalam perkara ini bagi menidakkan wang RM500 dan RM1,000 tidak dibawa pulang oleh Anwar Ibrahim ke Malaysia ataupun disimpan di negara lain.

Kerajaan Jepun yang memandang serius perkara ini dan atas sebab tersebut kerajaan Jepun melihat Anwar Ibrahim sebagai satu ancaman KORUPSI mata wang dunia dan tidak mahu pengaruh Anwar Ibrahim yang teruk merosakkan mata wang Yen Jepun.

Mungkin ada yang tak percaya (macam biasalah) tapi ketahuilah hakikatnya bahawa Anwar Ibrahim adalah Perompak Wang Rakyat paling besar dalam sejarah negara.

Bayangkan jika Pakatan menang PRU dan mentadbir negara yang mana Anwar Ibrahim Perdana Menteri!

Sudah pasti keturunan Anwar Ibrahim akan kaya-raya dek kerana not RM500 dan RM1,000 yang dirompak Anwar Ibrahim sewaktu beliau menjadi TPM.

Buat yang nak menyokong Anwar Ibrahim membabi buta dan hanya tahu salahkan UMNO, eloklah buat research perkara ini.

Jangan jadi pentaksub sampai mengiyakan apa sahaja cakap Anwar Ibrahim. [Sumber]

N. Gobalakrishnan

N. Gobalakrishnan

Suatu ketika dahulu, Anwar Ibrahim dicabar supaya menafikan dakwaan Ahli Parlimen Padang Serai, N. Gobalakrishnan mengenai dakwaan beliau terlibat dalam penggubahan dan pengaliran wang haram.

Gobalakrishnan telah mendedahkan pelbagai rahsia dan penyelewengan Ketua Umum PKR dalam satu ceramah di Port Kelang pada Sabtu 21.5.2011 yang lalu.

Ceramah yang disampaikannya dalam majlis ‘siri ceramah SSDE’ itu menambahkan lagi kefahaman rakyat mengenai siapa sebenarnya pemimpin ‘gila talak’ bernama Anwar Ibrahim yang jadi sasau kerana mengimpikan kedudukan di Putrajaya selepas PRU-13 nanti.

Rakaman video ucapan Gobala seperti yang termuat di blog Darul Ehsan Today itu menimbulkan dua isu yang agak menarik untuk dikongsi bersama oleh seluruh rakyat Malaysia.

Dua isu yang dimaksudkan ialah mengenai dakwaan bahawa Anwar telah melarikan wang kertas RM500 dan RM1000 ke luar negara serta kisah perut buncit Anwar yang dilindungi bengkung.

Pada ceramah itu Gobala mencabar Anwar Ibrahim supaya menyaman beliau di mahkamah kerana menuduh Ketua Pembangkang itu melarikan wang kertas RM500 dan RM1,000 berjumlah lebih 13 bilion ke luar negara ketika Anwar Ibrahim menjadi Timbalan Perdana Menteri dan juga Menteri Kewangan Malaysia dahulu.

Jelas Gobala, selepas Tun Dr. Mahathir memecat Anwar daripada kabinet, Dr. Mahathir juga telah menarik-balik penggunaan wang kertas Malaysia bernilai RM500 dan RM1,000.

“Cuba tuan-tuan dan puan-puan ingat balik peristiwa pada tahun 1998 itu. Kenapa Dr. Mahathir batalkan penggunaan wang 500 dan 1000? Saya katakan bahawa sebelum itu Anwar Ibrahim telah melarikan wang berkenaan ke luar negara, mungkin ke Indonesia dengan menggunakan kapal terbang persendirian dengan jumlah tidak kurang daripada 13 bilion.

“Saya cabar Anwar saman saya kerana kenyataan ini,” katanya sambil disambut tepukan gemuruh para hadirin di majlis berkenaan. [Sumber]

Undang-undang Imigrasi Artikel 24 negara Jepun

Anwar porno di majalah Jepun

Anwar mendakwa tindakan imigresen Jepun adalah disebabkan oleh 'repot terbaru' yang diterima oleh negara itu berkemungkinan pada tahun 2013. Benarkah atau Anwar sekadar menimbulkan persepsi ada konspirasi di sebalik larangan masuk ke negara tersebut?

Kita tentu ingin tahu isi kandungan 'repot terbaru' yang dimaksudkan oleh Anwar.

Ini adalah perincian Undang-undang Imigrasi Artikel 24 (rujuk artikel 24) negara Jepun bagi mereka yang dilarang masuk ke negara itu.

Peliknya, Anwar sebelum ini bebas merantau ke serata dunia tanpa halangan daripada mana-mana pihak.

Dan agak mustahil juga kalau kerajaan Malaysia mampu membuatkan Jepun mengambil keputusan menghalang Anwar Ibrahim dari menjejakan kaki di sana.

Fikir-fikirkan..

-Sentiasapanas.com

Seorang blogger yang suka berkongsi ilmu untuk individu yang suka membaca.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon