Isnin, Januari 06, 2014

Bakar Poster JESUS, Fitnah Jijik Dan Kotor Pembangkang!


Loading...

Semalam, page Facebook Chandra Lawan Tetap Lawan memuat naik status yang didakwa dipetik mereka daripada page lain tetapi sudah dipadam.

Armand Azha Hj Abu Hanifah-Bakar-Gambar-Yesus

Status itu memaparkan gambar Jesus dibakar dalam satu kejadian tunjuk perasaan di sebuah gereja di Shah Alam, Selangor yang didalangi oleh UMNO Selangor dan beberapa NGO termasuk PERKASA, PEKIDA dan PPIM.

Sudah tentu, perkara ini boleh menimbulkan kemarahan penganut agama Kristian.

Dalam status tersebut tertera gambar Exco Pemuda UMNO Malaysia, Armand Azha Hj Abu Hanifah sedang membakar gambar dimaksudkan.

Armand Azha Hj Abu Hanifah-Bakar-Gambar-Yesus
Klik gambar untuk paparan penuh.

Sebaik mengetahuinya, Armand mengeluarkan kenyataan menyatakan dia tidak terlibat dengan kejadian ini dan gambarnya telah digunakan oleh pihak tertentu untuk membuat fitnah terutama dalam isu Kalimah Allah.

Dia juga berpesan kepada pembuat fitnah supaya bersedia dengan wang yang banyak memandangkan laporan polis dan saman akan dikemukakan kepada mereka.

Salam Sahabat2 Yang Di Hormati,

Sebentar tadi saya terkejut dan marah dimana ada pihak yg tidak bertanggungjawab menyiarkan serta menyebarkan Gambar Palsu bagi provokasi isu Kalimah Allah yang sedang hangat diperkatakan kini..

Bagi saya tujuan menyebar gambar palsu dan fitnah ini adalah nak menjatuhkan imej saya sebagai Exco Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia serta satu penipuan dan fitnah yang jijik mainan pihak yang cuba menganggu keharmonian negara kita.

Mereka menyatakan saya terlibat dalam demonstrasi jalanan hadapan gereja di Selangor pagi tadi dan membakar gambar Tuhan mereka..Ini jelas satu fitnah yang jijik dan bodoh oleh pihak yang menyiarkan fitnah ini di media2 sosial..

Saya akan mengambil tindakan undang-undang serta menyaman pihak yang menyebarkan gambar ini baik pihak yang pertama mahupun mana2 pihak yang sebarkan gambar yang telah di ubah..

Saya amat kesal pihak yang tidak bertanggungjawab ini menfitnahkan diri saya terutama dalam isu Kalimah Allah. .Ini satu contoh provokasi murahan yang patut kita tolak..

Satu Laporan Polis akan dibuat dlm masa terdekat ini oleh saya selaku yang kena Fitnah ni bagi meneruskan proses undang-undang dan saman pihak yang tidak bertanggungjawab. .

SEKIAN TERIMA KASIH

Armand Azha Hj Abu Hanifah
Exco Pemuda UMNO Malaysia
“SAMAN TETAP SAMAN”

Benar kata Armand, ini adalah satu contoh provokasi murahan yang patut ditolak.

Armand Azha Hj Abu Hanifah-Bakar-Gambar-Yesus

Pada masa sama, beliau turut menyatakan kekesalannya kerana ada manusia yang sanggup melaga-lagakan agama Islam dan Kristian semata-mata kepentingan politik.

Armand Azha Hj Abu Hanifah-Bakar-Gambar-Yesus

Apa pun, di bawah adalah gambar asal Armand yang telah diedit bagi mencetus kekeruhan antara agama.

Armand Azha Hj Abu Hanifah-Bakar-Gambar-Yesus

Sumber: Mynewshub

Seorang blogger yang suka berkongsi ilmu untuk individu yang suka membaca.

4 comments

Yang kelakar kan pasal benda nie Mr Admin adalah pihak yg bermuka2. I mean, kalau bab pembangkang cpt aje keluar statement jijik la...kotor la...tapi kalo bab die plak yg buat cite fitnah...hmm...thas why i hate politics...terutama politics in Malaysia...so x matang...tak kira la dr mane2 pihak pun...baik kerajaan mahupun pembangkang... :-(

Maaf, kalau pembaca membaca dengan teliti, pihak KAMI biasanya melapor apapun perkembangan yang dirasakan keterlaluan dan 'memudaratkan' kesejahteraan rakyat Malaysia sama ada ia dari pihak kerajaan mahupun pembangkang. Terima kasih.

Mr Admin, sorry i tak kata pada you pun...never ever...i just luahkan pendapat i berkenaan politics di malaysia aje...thats all...

No problem tuan, kita bebas memberi pendapat..:)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon