Sunday, December 01, 2013

Petua Dari Pakar Untuk Suami Tahan Lama Di Ranjang


Seringkali sukar mempertahankan ereksi? Rileks, anda tidak bersendirian. Pakar telah memastikan bahawa ini merupakan masalah global yang kerap dihadapi membuatkan para lelaki kurang keyakinan diri serta dianggap memalukan.

Suami lemah batin

"Sudah tentu setiap lelaki mempunyai tekniknya sendiri. Bermula dari membayangkan bola sepak atau baseball, atau mengira di kepala mereka,” ujar AL Harper, seorang pakar seks dan bekas editor sebuah majalah lelaki dewasa di UK.

Namun, kata Harper, teknik pengalihan ini biasanya lebih memburukkan prestasi mereka di atas katil kerana mereka tidak memperdulikan kepuasan pasangannya.

Jika anda ingin tahu bagaimana cara mempertahankan ereksi secara semulajadi, tanpa bantuan ubat kuat atau Viagra, berikut saranan dari tiga Pakar seks bagi mendapatkannya.

Pelajari Kama Sutra

Ada sebuah teknik yang disenaraikan dalam Kama Sutra bagi melambatkan pancutan yang pada dasarnya melatih diri anda supaya boleh bertahan lebih lama.

Beliau menyarankan agar lelaki memulakan secara perlahan-lahan tapi jangan lebih dari satu gerakan 'keluar masuk' setiap tiga saat.

Setelah itu, lakukan gerakan yang sama namun lebih lambat selama 4-5 minit sehingga satu kali gerakan/hayunan setiap saat.

Jika sudah menghampiri orgasme, maka sebaiknya berhenti dan ‘menahan' di dalam tubuh pasangannya hingga dia dapat mengendalikan dirinya semula. Kemudian mulakan sekali lagi.

Fokus hanya pada tubuh

Cemas pada prestasi seks merupakan pembunuh ereksi lelaki nombor satu, kata trainer seks, Dr. Patti Britton.

Untuk itu ketika seseorang mula merasa cemas, Britton menyarankan untuk berhenti seketika, ambil nafas dan fokuskan pada perkara yang dirasakan di dalam tubuh.

Fokus pada segala hal yang dihasilkan tubuh inilah yang akan membantu seseorang mempertahankan ereksinya.

Ubah kelajuan

Cara terbaik untuk mengekalkan ereksi di saat anda hampir orgasme adalah mengubah kelajuan anda. Perkara ini dinyatakan Pakar seksual, Catherine Toyooka.

Goda pasangan anda

Keluarkan zakar anda dan lagakan hujung zakar secara sensual ke atas dan ke bawah serta di antara labia (bibir faraj).

Faraj sebenarnya memiliki banyak saraf di bahagian bawah salurannya, jadi gerakan ini tetap akan wanita merasakan kenikmatan, menurut pengasas workshop seks Catherine Coaches.

Perlahankan

Menurut Toyooka, melakukan aktiviti seks dengan perlahan mampu membuatkan kedua-dua pasangan merasa lebih serasi.

Rasanya juga lebih sensual kerana keduanya sama-sama saling menerokai tubuh pasangannya. Cium lehernya, gigit telinganya, biarkan tanganmu membelai seluruh tubuhnya dengan lembut, katanya.

Ketika anda menikmatinya, dijamin anda tidak akan terburu-buru 'menyelesaikannya'.


Love Kiss Cream digunakan untuk meningkatkan ketahanan pancutan awal seksual lelaki dan meningkatkan klimaks seksual anda dan pasangan. DAPATKAN SEKARANG!

Olahraga yang berbeza

Dr. Britton menyarankan untuk melatih otot-otot PC (pubococcygeus muscle) anda. Otot ini merentang dari dubur hingga pundi kencing.

Untuk mengetahui bagaimana otot ini meregang dan mengecut, cuba hentikan aliran air kencing anda ketika sedang buang air kecil.

Sebaiknya otot ini dilatih tiga kali sehari sebanyak 15 kali, katanya. Latihan ini mampu melancarkan aliran darah ke zakar, sehingga meningkatkan keyakinan diri pada lelaki.

Praktikkan kaedah 7 dan 9

Seperti juga dengan kaedah Kama Sutra, Harper mengesyorkan #teknik 7 dan 9 kegemarannya.

Teknik 7 adalah geseran cepat, diikuti dengan 9 geseran. Kemudian ulangi dengan 7 cepat, 9, 7 cepat, 9 sekali lagi, ujarnya.

Irama ini, kata Harper, baik untuk lelaki yang bermasalah mempertahankan ereksi. Bukan hanya itu sahaja, kaedah ini juga baik untuk merangsang isteri.

Jangan terlalu dalam

Jika anda merasakan penetrasi di dalam akan menghasilkan orgasma terlalu cepat, cubalah penembusan di bahagian bawah faraj, atau cetek, saran Toyooka.

Tapi mengubah antara penetrasi dalam dan cetek juga boleh membuatkan ereksi anda tahan lama.

Tekan dan tahan

Dr. Britton mengesyorkan agar lelaki cuba ‘teknik memerah’. Malah, menurutnya ada tiga bahagian zakar boleh dimanfaatkan untuk mengekalkan ereksi dengan cara ditekan.

Pertama, bentuk jari telunjuk dan ibu jari anda lalu lingkarkan di bahagian pangkal batang zakar ketika tegang sehingga 'menyerupai' cincin zakar. Ini akan membantu menjaga aliran darah ke hujung zakar.

Kedua, tekan bahagian bawah kepala zakar. Menurut Britton, bahagian itu adalah hot spot lelaki kerana ia adalah hujung saraf.

Dan yang terakhir adalah menekan titik antara dubur dan pangkal buah zakar. Apabila ditekan dengan jari, cara ini menghentikan aliran pancutan dan membantu melambatkan pancutan awal, katanya.

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:

-Sentiasapanas.com

10 comments

 1. ok ..lpas ni bro buat tips cara2 karma sutra plak..
  baru tau mcm mana position dia:P

  ok dah msukkan blog dapur pnas dlm bloglist :) tq exchange link,..

  ReplyDelete
 2. Lps ni boleh cuba la.. bg lg lm dr biasa...

  ReplyDelete
 3. macam-macam petua boleh diamalkan...
  Abang jo selalu buat senaman batin... leceh tapi menjadi.... hehe

  ReplyDelete
 4. mesti tahan lama ni kalau dah cuba...

  ReplyDelete
 5. selalu tahan paling lama 15 minit je!

  ReplyDelete
 6. Perkongsian yang sangat menarik ni

  ReplyDelete
 7. haha..

  ramai orang kena baca nih..

  ReplyDelete
 8. hebat ..ilmu rumahtangga ni SP..

  ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon