Saturday, March 16, 2013

Wanita Menangis Setiap Kali Klimaks


Saya berumur 25 tahun dan baru saja berkahwin. Semasa remaja saya kerap melakukan onani tanpa memasukkan sesuatu ke dalam faraj. Persoalannya, kenapa setiap kali bersama suami saya akan mengeluarkan air mata.

Wanita Menangis Setiap Kali Klimaks
Gambar hiasan.

Kadangkala seperti menangis teresak-esak sehingga membuatkan suami ragu-ragu adakah saya menangis kerana sakit ketika bersama walhal hanya dengan cara itu saya berasa sungguh puas. Jika tidak, hubungan seks dan ‘kerjasama’ itu bagaikan tidak lengkap.

Buat pengetahuan doktor, suami saya tidak mempunyai sebarang masalah. Cuma saya ingin tahu apakah punca saya mengeluarkan air mata dan adakah cara untuk mengelakkannya?

Lina
Kelantan


Sememangnya ketika klimaks akan berlaku pelbagai perasaan dan emosi turut tercetus. Kadangkala apa yang berlaku itu menakutkan diri sendiri atau pasangan kelamin.

Menangis tersedu-sedu ketika dalam klimaks atau mencapai klimaks yang jarang kali berlaku kepada sesetengah wanita ketika menghayati klimaks yang amat memberangsangkan ialah antara fenomena yang dinyatakan tadi, iaitu ekspresi keseronokan dengan pergolakan emosi dan perasaan.

Mungkin perubahan ini sudah anda kenali sejak berjinak dengan rangsangan seksual secara kendiri (onani).

Ini fenomena biasa untuk anda dan bukan olok- olok dan anda boleh nyatakan perkara itu kepada pasangan.

Mana-mana suami yang sayangkan isteri, sudah tentu dia tidak mahu isterinya sakit ketika bersetubuh malah si suami akan rasa lebih puas atau seronok jika pasangannya turut klimaks.

Jadi anda boleh beritahu kepada pasangan anda bahawa anda jenis yang meraung ketika klimaks.

Anda tidak perlu berlakon, menahan perasaan semula jadi itu untuk tidak meraung dan menangis kerana tidak akan mencapai kepuasan syahwat.

Meraung atau menangis ketika mencapai klimaks itu kadangkala dikenali sebagai Crygasm atau ‘Cry Orgasm’.

Selain Crygasm, sesetengah wanita mencarut atau memaki atau menjerit sekuat hati ketika klimaks dan ini sudah tentu merosakkan suasana intim yang bermula pada awal persetubuhan.

Untuk suami, mungkin menggunakan penutup telinga dapat mengawal keadaan seperti itu.

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:

-Sentiasapanas.com

1 comment

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon