Sunday, January 13, 2019

Ada Artis Jual Tubuh RP300 Juta, kata Nikita Mirzani


Berita yang cukup untuk membuatkan ramai agak terkejut, termasuk di mata selebriti kontroversi Indonesia, Nikita Mirzani, terutamanya mengenai 'harga' ditetapkan untuk 'berpacaran' dengan Vanessa Angel.

Nikita Mirzani Vanessa

Nikita juga berkata, dirinya sendiri mempunyai harga yang lebih murah berbanding Vanessa.

“Ya, tapi tarif saya jauh lebih murah berbanding Vanessa,” katanya.

Menurut Nikita, memang ada artis menawarkan harga hingga mencecah ratusan juta rupiah sebelum boleh seseorang lelaki melanggan mereka.

Bagaimanapun, kata pelakon filem Lihat Boleh, Pegang Jangan itu, perkhidmatan seks yang ditawarkan tidak terhad kepada wanita bahkan ia juga merangkumi golongan selebriti lelaki.

Khidmat itu, katanya, ditawarkan kepada wanita elit.

Nama Vanessa begitu panas selepas dia ditangkap bersama seorang lelaki di atas ranjang dalam sebuah bilik hotel mewah.

Harga diri sangat rendah

Bagaimanapun polis menegaskan serbuan itu dilakukan sebelum ada sebarang aktiviti seksual berlaku.

Lelaki itu pula tidak didedahkan namanya, kecuali sebagai R dan merupakan seorang tauke pasir.

Untuk rekod, Nikita Mirzani bukan asing dalam isu kontroversi kerana sebelum Vanessa, nama Nikita terlebih dulu menjadi bualan kerana turut dicekup pihak berkuasa Indonesia kerana disyaki menjaja tubuhnya.

Bagaimanapun, polis dilapor tidak menemui sebarang bukti ke atas pembabitan Nikita dan dia juga tidak didakwa setakat ini.

Wujud persamaan dalam kes Nikita dan Vanessa, iaitu perkhidmatan itu ditawarkan - dan dikendalikan - secara dalam talian.

Berkongsi lanjut pengalamannya, kata Nikita, dia sebenarnya mengenali salah seorang daripada artis senior yang menawarkan perkhidmatan seks dengan harga yang sangat tinggi.

“Ada juga sampai Rp300 juta (lebih RM87,300)," katanya.

Nikita kemudian ditanya lagi sekiranya ada lelaki hidung belang pernah menawarkan harga dengan nilai ratusan juta untuk bermalam dengannya.

“Tak ada yang mahu,” katanya.

Sementara itu, seorang lagi artis Indonesia, Kimberly Rider turut memberi komentar berhubung skandal yang membayangi Vanessa.

Bagaimanapun, dipercayai kenyataan Kimberly itu lebih besifat menyindir.

Menurut pelakon sinetron Bidadari-bidadari Surga itu, harga ditawarkan bagi meniduri Vanessa disifatkannya terlalu murah.

“Bagi saya tidak sesuai. Maksudnya anda menjual diri dengan harga serendah itu sedangkan yang mahu beli itu banyak duit,” katanya.

Bagi Kimberly, 35, seseorang wanita sepatutnya mempunyai harga diri yang sangat tinggi.

Bagaimanapun, Kimberly yang pernah menjayakan filem kolaborasi Malaysia-Indonesia berjudul Kastil Tua itu menolak sekiranya karier Vanessa sebagai artis membawa pengaruh negatif.

Dia yakin, pembabitan Vanessa sebagai anak seni berada di landasan yang benar.

Kimberly juga berkata, selama pembabitannya dalam dunia hiburan, dia tidak pernah mengikut mana-mana perniagaan haram yang beredar di sekelilingnya.

“Orang kenal sebab kita selebriti, justeru lakukan perkara-perkara positif sajalah. Kalau negatif jangan diikuti,” katanya.

45 Artis, 100 Model Didakwa Jual Tubuh

Polis menemui bukti sekurang-kurang 45 artis dan 100 model menawarkan khidmat pelacuran dalam talian selepas membongkar kes membabitkan dua artis Indonesia, Vanessa Angel dan Avriellia Shaqqila.

Penemuan angka itu berlaku selepas melakukan pemeriksaan intensif ke atas dua suspek disyaki bapa ayam dalam kes terbabit yang hanya dikenali sebagai ES, 37, dan TN, 28.

Pada 5 Januari 2019 lalu, polis menangkap Vanessa dan Avriellia di Hotel Surabaya kerana disyaki terbabit dalam sindiket pelacuran dalam talian dan selepas disiasat, kedua-dua artis terbabit dibebaskan.

Kadar bayaran

Kesemua artis terbabit dikendali oleh bapa ayam ES dan TN bagaimanapun, jaringan kedua-duanya berbeza.

ES berhubung secara langsung dengan artis yang dia sediakan, manakala TN menjaga 100 nama model FHM dari majalah Popular.

Polis Indonesia setakat ini sudah mengumpulkan maklumat artis dan model terbabit selain maklum dengan kadar bayaran perkhidmatan seks yang ditawarkan bapa ayam tersebut.

Ada yang dibayar Rp100 juta (RM29,225), Rp80 juta (RM23,380) dan Rp25 juta (RM7,306).

ES dan TN menjalankan urus niaga pelacuran dalam talian ke semua kota di Indonesia, bahkan ada permintaan sehingga ke luar negara.

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:

sumber: 1 | 2

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon