2/03/2017

'Kerja Dari Rumah Dengan iLancee'

Assalaamualaikum dan salam sejahtera. Anda mahu menambah pendapatan? Anda mahu kerja dari rumah hanya dengan online? Anda mahu menjual produk secara online? Anda mencari kerja kosong?

iLancee

Laman web milik malaysia ini, iLancee menawarkan kepada anda untuk mengisi jawatan kosong dengan hanya duduk depan komputer mahupun smartphone untuk menjana pendapatan! Apa itu iLancee?

Tak kenal maka tak cinta, iLancee berasal dari perkataan 'i freelancer' yang dalam terjemahan bahasa melayunya adalah, 'saya menawarkan perkhidmatan bebas'.

Kerja dari rumah dengan iLancee, sangat sesuai untuk mereka yang ingin mencari pendapatan lebih mahupun sedang mencari kerja paling mudah secara online.

Betul ke boleh buat duit? Apa itu iLancee? Boleh percaya ke?

Dengan begitu banyak sekali penipuan internet dan scammer yang berleluasa, pasti anda tertanya-tanya kan, bagaimana untuk bekerja dan apa cara untuk buat duit di iLancee?

iLancee adalah laman web yang dikendalikan oleh Serius Media Network, merupakan sebuah portal jual beli servis online yang mensasarkan kepada mereka yang berada di Malaysia, Brunei, Indonesia dan Singapura, dengan nombor pendaftaran NS0139946-P yang anda boleh semak sendiri melalui laman web Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).

Jadi, bagaimana untuk mengisi 'kekosongan jawatan' di iLancee? Bagaimana untuk menjana pendapatan di iLancee?

Apa yang saya boleh jual di iLancee?

Secara ringkasnya, iLancee sebenarnya adalah laman web untuk anda menjual apa saja, menawarkan apa sahaja kepada pelanggan dan pembeli, kecuali yang haram dan tidak dibenarkan oleh agama dan undang-undang la kan. Kalau ada unsur-unsur 'otak kuning' moga-moga dijauhkan segera, kah kah..

Anda tidak perlu menunjukkan sebarang sijil mahupun kelayakan kepada pihak iLancee, yang penting ada ilmu dan kemahiran. Simple.

Anda tidak memerlukan sebarang modal. Hanya berbekalkan kemahiran yang ada, anda sudah boleh mula kerja dari rumah secara online untuk menjana wang dengan iLancee.

Jaga reputasi, tawarkan yang terbaik di iLancee dan pembeli akan sentiasa menempah servis anda.

Soalannya, apa barang dan perkhidmatan yang anda boleh jual di iLancee?

Tiga Jenis Kategori Yang Anda Boleh Jual

1. Servis, Perkhidmatan dan Kemahiran

Contohnya;
  • servis advertorial blog
  • servis membuat resume
  • servis menulis artikel
  • servis menaip artikel
  • servis membuat blog
  • servis buat kertas kerja untuk budak universiti
  • servis edit gambar
  • servis print baju
  • servis naikkan like facebook
  • servis komen di facebook
  • servis iklankan blog
  • servis menaikkan trafik blog
  • servis SEO
  • servis bina aplikasi
  • servis tukar template
  • servis  mengubah header blog
  • servis menulis ayat iklan
  • servis membuat kad bisnes 
  • servis photoshop
  • servis membuat flyer dan poster
  • dan banyak lagi..

2. Barangan Fizikal

Anda juga boleh menjual barang fizikal.

Contohnya;
  • menjual kuih raya
  • menjual produk kesihatan
  • menjual hasil kraftangan
  • menjual pakaian
  • menjual smartphone
  • menjual kad prabayar
  • dan segala-galanya yang anda sendiri boleh fikirkan dengan mudah..

3. Produk Digital

Contoh produk digital adalah seperti;
  • servis menjual ebook
  • servis produk ebook
  • jual software (dengan lesen hak jual semula jika anda) 
  • servis membuat video iklan
  • dan banyak lagi..

Bagaimana kalau tiada satu pun kemahiran saya seperti diatas?

Cuba fikirkan ini, kalau kebetulan atau anda sememangnya seorang kaki online, cuba tawarkan perkhidmatan komen blog (blogwalking) atau komen status di facebook, twitter, instagram dan dimana saja yang anda sedang bayangkan di iLancee. Mudah kan?

Sila tawarkan perkhidmatan anda di iLancee serendah RM25 untuk permulaan, siapa tahu nanti anda boleh tawarkan lebih mahal daripada itu bila servis yang anda berikan sememangnya terbaik!

Tiada idea lagi nak jual apa di iLancee?

Begitulah adatnya ketika bermula, agak kebingungan namun banyak idea akan timbul satu persatu lalu siapa yang tahu, mungkin selepas itu anda mampu menjana pendapatan kerja dari rumah dengan iLancee tanpa perlu mencari kerja lain. Insyaa Allah.

Ingat, motto iLancee adalah, 'Anda Ingin Jana Pendapatan Atau Cari Servis? Semuanya di iLancee'

Siapa pembeli servis saya nanti?

Pengguna perkhidmatan secara online termasuklah di iLancee sangatlah ramai. Anda bukan sahaja tidak akan percaya tapi mungkin tak cukup tangan memenuhi tempahan! Siapa tahu kan.

Apa kelebihan dan kebaikan lain kerja dari rumah dengan iLancee untuk semua, penjual dan pembeli saling mempercayai?

Apabila anda membuat penawaran, akan berlakulah transaksi pembayaran. Dan tiada siapa pun di dunia ini yang mahu kena tipu kan?

Bagaimana iLance menjamin wang dan kepuasan kedua-dua belah pihak? Anda membuat kerja dari rumah dan dibayar dengan wang tunai atau anda membeli barangan serta perkhidmatan dan diterima melalui iLancee.

Sistem iLancee adalah untuk mengutamakan keselamatan wang pembeli bagi mengelakkan sebarang penipuan.

Tiga Kaedah Sistem Keselamatan Pembayaran iLancee

1. Sistem keselamatan transaksi duit
  • Pihak iLancee akan menjadi pihak ketiga dalam setiap transaksi pembelian.
  • Konsep dan fungsi jual beli di iLancee adalah, Pay, Hold, Release.
  • iLancee hanya akan membayar wang kepada penjual yang sudah menyiapkan kerja. Jika tidak, bayaran akan dikembalikan ke dalam akaun pembeli.

2. Transaksi Wang Selamat
  • Setiap transaksi jualan tidak akan dibayar terus kepada penjual bagi mengelak ditipu.
  • Pembayaran akan direct kepada iLancee.
  • Kaedah bayaran juga adalah selamat iaitu dengan menggunakan applikasi senangPay, Paypal, guna kad atau FPX.

3. Komunikasi
  • iLancee mempunyai sistem mesej yang selamat di mana penjual dan pembeli boleh berbincang mengenai perkhidmatan yang ditempah melalui perbualan khas yang iLancee sediakan dan juga review selepas perkhidmatan.

Apa terma dan syarat kalau nak join iLancee?

Versi pendek perjanjian yang anda wajib baca, penerangan ringkas bagaimana iLancee berfungsi, sebelum mendaftar dengan iLancee yang dipetik dari laman web iLancee TOS.

TOS

Jangan Lepaskan Peluang

Peluang kini terbuka seluas-luasnya untuk anda menjana pendapatan hasil kerja dari rumah dengan iLancee!

Seperti kata Jack Ma, jika anda memang ingin berjaya, belajarlah sedikit demi sedikit. Jika anda belajar berusaha, anda akan melakukan banyak kesalahan. Jangan khuatir, jika anda gagal, bangkit, jika gagal, bangkit lagi. Nikmatilah semuanya.

Jadi, apa tunggu lagi. Kerja dari rumah dengan iLancee.

Pendaftaran di iLancee adalah 100% PERCUMA..

Untuk bermula juga amatlah mudah, anda hanya perlu mendaftar di laman web iLancee.com

Selepas mendaftar di iLancee, anda hanya perlu melengkapkan butir-butir peribadi dan sudah boleh menawarkan perkhidmatan.

Jika anda ada sebarang kemusykilan dan pertanyaan, sila lontarkan pertanyaan anda diruangan komen ye..

Tak lupa juga nak bagitau, selain menawarkan servis dan barangan, anda juga boleh membeli dari iLancee

Kalau anda bukannya penjual, mungkin anda juga mahu membeli barangan dan perkhidmatan kan. Bagaimana caranya?

Bagaimana nak membeli-belah di iLancee?
  • Cari servis dan barangan yang anda perlukan.
  • Bayar.
  • Lihat dan tunggu progres kerja penjual.
  • Terima tempahan yang telah siap.
  • Anda boleh minta dibetulkan kerja yang mana silap atau terkurang.
  • Berikan rating anda kepada kerja seller.

Contest Kerja Dari Rumah Dengan iLancee Bernilai RM2800

iLancee

Artikel ini ditulis untuk memberikan pendedahan kepada isirumah yang ingin menambahkan pendapatan di portal iLancee – Pusat Jual Beli Servis Online, juga sebagai menyahut cabaran kontes “Kerja Dari Rumah Dengan iLancee” oleh pihak iLancee.com.

Contest iLancee berjumlah RM2800 ini telah dianjurkan oleh ahmadFaiz.com dan ditaja oleh;

Hadiah Lumayan RM2,800 Contest 'Kerja dari rumah dengan iLancee'

Hadiah berupa wang tunai dengan jumlah hadiah terkumpul sebanyak RM2,800 yang menjadi rebutan para peserta kontes iLancee.

Kategori Artikel Terbaik
  • Hadiah terkumpul RM1,200 untuk 8 pemenang

Kategori SEO
  • Hadiah terkumpul RM1,500 untuk 8 pemenang

Kategori Komen Terbanyak!
  • 1 x Wang tunai RM 100

Semua peserta, blogger Malaysia, Singapura, Brunei dan Indonesia dijemput untuk menyertai contest iLancee ini.

Contest ini akan berlangsung dari 7 Januari 2017 sehingga 7 Mac 2017 iaitu selama dua bulan.

Tarikh terakhir bagi peserta menghantar artikel adalah pada 1 Mac 2017 yang perlu dihantar ke laman facebook rasmi iLancee.

Keputusan pemenang contest “Kerja Dari Rumah Dengan iLancee” akan diumumkan pada 11 Mac 2017.

Akhir kalam

Bagi anda yang mahukan pendapatan lumayan di iLancee pula, harus di ingat, 'kerja baru' anda baru sahaja bermula dan tiada tarikh tutupnya.

Mulakan mesin menjana wang online anda hari ini dengan pendapatan online kerja dari rumah dengan iLancee.

Ingat iLancee, ingat wang online!

Semoga memberi manfaat dan selamat berjaya. Kita jumpa dipuncak!

BACA INI JUGA: AplikasiDuit, Panduan Jana Pendapatan Online Melalui Smartphone!?

Blogger biasa yang menulis untuk berkongsi berita dan infomasi untuk memberi manfaat dan ilmu pengetahuan.

14 comments

Semoga berjaya dalam contest iLancee ini!!

Salam perkenalan...

hebat penerangan ...semoga berjaya contest.

All the best..nak join jugak nanti.

Banyak saingan hebat contest ni.

Cuba je.

Ada harapan cerah blog ni boleh menang salah satu kategori ni :-)

Selamat berjaya juga buat lokman :)

Join je. Untuk promosi blog secara percuma :)

Terima kasih. Tai semua blog pastinya ada harapan juga kan ;)

Lama tak singgah blog ni .. aktif nampak.

Aktif mcm biasa tapi blogwalking susah sikit nak buat, sibuk sangat 2 tahun terakhir ni HH :(

ilancee ni memang best laaaaaa. hahaa
http://datoksirkronik.blogspot.my/2017/01/kerja-dari-rumah-dengan-ilancee.html

Semoga berjaya dalam contest ni. Hadiah nye banyak tu.. hehehe..

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon