Sep 6, 2016

Chef Hilang Pendengaran Selepas Makan Hidangan 'Mi Maut'

Seorang chef mendakwa hilang pendengaran untuk sementara waktu selepas menyahut cabaran mencuba mi paling pedas di dunia di Jakarta, baru-baru ini.

Ben Sumadiwiria

Memetik laporan Metro.co.uk, Ben Sumadiwiria, 22, telah ke restoran yang menghidangkan mi yang digelar sebagai ‘Mi Maut’.

Mi Maut dikatakan 4,000 kali lebih pedas daripada sos cili-cuka, Tabasco, dan 100 kali lebih pedas daripada cili burung.

Teruja untuk mencuba, chef dari London, United Kingdom itu memesan sepinggan Mi Maut dari dapur restoran.

Menurut Sumadiwiria, pada suapan pertama, dia mula berpeluh, dan pening.

Dia kemudiannya mendakwa tidak dapat mendengar apa-apa selepas beberapa minit mengunyah mi tersebut.

“Ini memang mi paling pedas yang saya pernah rasa. Sebaik sahaja ia masuk ke dalam mulut, saya mula berpeluh dan mula terasa mual.

“Semua yang mencuba akan memuntahkan mi ini ke dalam tong sampah,” katanya.

Meskipun telah menghabiskan setengah dozen air sejuk, sepinggan pencuci mulut dan segelas besar air kelapa, Sumadiwiria masih tidak dapat menghilangkah rasa pedas dan sakit kepalanya.

Sumadiwiria juga dikatakan terpaksa membuka baju dan merendamkan kepalanya ke dalam air sejuk untuk menghilangkan rasa pedas.

BACA INI JUGA:

Sumber: SH | Sentiasapanas


Blogger biasa yang menulis untuk berkongsi berita dan infomasi untuk memberi manfaat dan ilmu pengetahuan.

1 comments so far

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, jadi Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com

Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar untuk perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

Asa loan lending company are ready to loan you any amount you need to start up your personal business. we give out loan at 3% interest rate, so Kindly apply for agricultural farming loan. if you need loan contact our email:asaloantransfer@gmail.com, you can also contact this email:finance_institute2015@outlook.com, There could be many reasons why you need access to some extra cash – from unexpected car or home repairs to paying for your wedding or a special holiday. But whatever you need it for, when you borrow between $5,000 USD to 100.000 USD above.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon