May 13, 2015

Jenis Pemandu Paling Dibenci, Memandu Sambil Main Telefon

Daripada 1,000 responden, 26 peratus bersetuju pemandu yang sering menggunakan telefon ketika sedang memandu merupakan jenis pemandu yang paling annoying dan menyusahkan pengguna jalan raya yang lain.

Bertelefon-ketika-memandu

Adakah anda merupakan salah seorang di kalangan pemandu yang gemar melihat telefon bimbit ketika tangan sedang ralit memegang stereng kenderaan?

Ketahuilah perbuatan anda itu adalah salah malah boleh disaman oleh pihak berkuasa sekiranya tertangkap bermain handphone ketika sedang memandu.

Jenis pemandu sebegini juga merajai carta jenis-jenis pemandu yang paling dibenci di Amerika Syarikat menerusi hasil survey Expedia’s 2015 Road Rage Report yang dilakukan baru-baru ini.

Sementara, sikap sesetengah pemandu yang kurang bersabar dan suka memotong barisan menduduki tempat kedua pemandu yang tidak disukai oleh pemandu-pemandu lain.

Sementara itu hasil daripada survey tersebut juga mendapati 42 peratus daripada respondens bersetuju pemandu di kota New York disifatkan pemandu yang paling ‘kurang ajar’ di kalangan pemandu di Amerika diikuti dengan pemandu di Los Angeles dengan 32 peratus dan Chicago (18 peratus).

Di bawah merupakan senarai top 12 pemandu-pemandu yang paling annoying di Amerika Syarikat menurut hasil kajian ini:-

1. Memandu sambil bermain/melihat telefon bimbit (26%)

2. Pemandu yang suka memotong barisan (13%)

3. Pemandu yang memandu perlahan di lorong kanan (12%)

4. Pemandu yang memandu terlalu perlahan (10%)

5. Pemandu yang gemar membuat kerja lain ketika memandu contohnya, makan, minum, mencari cd dan sebagainya (10%)

6. Pemandu yang memandu terlalu laju persis pelumba litar F1 (7%)

7. Pemandu yang tidak bertimbang rasa, contohnya tidak memberikan laluan walaupun sudah memberikan signal (6%)

8. Pemandu yang mengubah laluan secara tiba-tiba (5%)

9. Pemandu yang gemar mencucuk pemandu lain (4%)

10. Pemandu yang tidak menunjukkan tanda penghargaan sekiranya orang sudah memberi jalan (3%)

11. Pemandu yang sering bermain hon (2%)

12. Pemandu yang memotong lampu merah (1%)

BACA INI JUGA: Misteri Pembunuh Di Tempat Duduk Belakang

Sumber: Mynewshub.cc

Blogger biasa yang menulis untuk berkongsi berita dan infomasi untuk memberi manfaat dan ilmu pengetahuan.

1 comments so far

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, jadi Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com

Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar untuk perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

Asa loan lending company are ready to loan you any amount you need to start up your personal business. we give out loan at 3% interest rate, so Kindly apply for agricultural farming loan. if you need loan contact our email:asaloantransfer@gmail.com, you can also contact this email:finance_institute2015@outlook.com, There could be many reasons why you need access to some extra cash – from unexpected car or home repairs to paying for your wedding or a special holiday. But whatever you need it for, when you borrow between $5,000 USD to 100.000 USD above.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon