Mar 31, 2015

Kisah Sebenar Insiden Amuk Sekumpulan Gadis Dan Pemandu Teksi

Kecoh di laman sosial hari ini apabila insiden amuk di antara sekumpulan wanita dan seorang pemandu teksi menjadi topik perbualan hangat netizen.

Gadis-mengamuk

Kebanyakkan pengguna Facebook rata-ratanya menunding jari terhadap kumpulan wanita berkenaan kerana video pertama yang tersebar memperlihatkan mereka bersikap biadap terhadap pemandu teksi terbabit.

Namun, perkara sebenarnya yang berlaku adalah dikatakan berpunca daripada pemandu teksi terbabit.

Di Facebook Oh Media, sebuah rakaman video yang lain dari pihak kumpulan wanita ada menjelaskan perkara sebenar yang berlaku di dalam insiden terbabit.

Menurutnya, pemandu teksi tersebut pada mulanya telah melanggar secara tidak sengaja kereta kumpulan wanita terbabit.

Kemudian berlakulah kekecohan seketika sehingga terpaksa ditenangkan oleh orang ramai.

Dikatakan, pemandu teksi tersebut telah mencederakan salah seorang dari kumpulan meraka dan perbalahan lebih besar pula tercetus.

Pemandu teksi terbabit dikatakan telah melepaskan geramnya disebabkan ‘mulut’ salah seorang daripada kumpulan wanita berkenaan didakwa agak kurang ajar.

Namun, melihatkan perkara ini, pemandu teksi terbabit tidak sepatutnya menggunakan kekerasan sebegini kerana ia secara terang-tarangan berpunca dari dirinya.

Di Balai Polis, bapa kepada salah seorang dari wanita yang tercedera ini hadir selepas mendapat tahu akan apa yang berlaku dan telah menumbuk pemandu teksi tersebut sehingga berdarah di hidungnya.

Kejadian yang melibatkan pergaduhan sebegini bukan pertama berlaku.

Baru sahaja tahun lalu kita digemparkan dengak kejadian lebih kurang sama yang berlaku kepada seorang gadis bernama Kiki dengan insiden steering lock keretanya.

Kali ini datang pula sebuah lagi yang kes yang seakan sama.

Apa pun yang berlaku, sebagai rakyat Malaysia yang terkenal dengan kesopanan dan kesusilaan, selesaikanlah dengan cara yang lebih bertamadun.

Sebenarnya, perkara seperti ini tidak berlaku sekiranya kedua-dua pihak bawa berbincang dahulu.

Berikut merupakan video penuh yang dibawakan oleh Oh Media.

BACA INI JUGA: 6 Filem Balas Dendam Terbaik



Sumber: Mynewshub.cc

Blogger biasa yang menulis untuk berkongsi berita dan infomasi untuk memberi manfaat dan ilmu pengetahuan.

3 comments

inilah orang kita..buat salah tunding jari kan...
tak pernah nak bawa berbincang...
jaga juga tatasusila melayu...emmm...
zaman sekarang...pentingkan diri sendiri je..kikiki

Tak boleh cepat meradang sebenarnya kan..:)

pape pon runding dulu...jgn diturutkan sgt perasaan marah tu......

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon