Nov 9, 2014

Kenapa Zurkerberg Berbaju Sama Setiap Hari?

Kalau ada antara anda yang selalu mengikuti kisah hidup CEO Facebook, Mark Zurkerberg, pasti anda perasan tentang obsesi figura ini dengan t-shirt kelabu.

Mark Zurkerberg

Mana taknya, hampir di setiap kemunculannya, dia pasti mengenakan pakaian tersebut.

Namun, pernahkah anda tertanya-tanya, mengapakah lelaki ke-16 terkaya dunia dengan harta berjumlah USD 33 bilion (RM 110.4 bilion) memilih untuk tampil terlalu santai dan sederhana?

Melalui satu sesi soal jawab di laman sosial Facebook, Zurkerberg mendedahkan yang dia tidak suka menghabiskan masa untuk memilih pakaian yang bakal dikenakan setiap hari.

Ujarnya, dia lebih gemar menghabiskan masa dengan aktiviti yang lebih berfaedah dari memikirkan tentang pakaian seperti orang lain.

Sempat bergurau, dia berkata, masyarakat tidak perlu risau akan tabiatnya itu kerana dia mempunyai koleksi t-shirt kelabu yang banyak dan menukarnya setiap hari.

“Saya perlu bersederhana dan membuat sedikit keputusan setiap hari, kecuali apabila saya memikirkan bagaimana memberikan khidmat terbaik kepada komuniti Facebook.”

Bukan sekadar itu, Zurkerberg juga berkata, dia merasakan memilih menu untuk bersarapan juga mengarut.

Ya, siapa sangka, Zurkerberg yang mampu memiliki hampir apa sahaja di dunia ini, memilih untuk tampil kasual.

Sumber: Mynewshub.cc

Blogger biasa yang menulis untuk berkongsi berita dan infomasi untuk memberi manfaat dan ilmu pengetahuan.

3 comments

Orang kaya kay ni suka buat benda pelik2. Haha

Bagus juga carani kan. Tak perlu nak habiskan masa nak fikir pakai baju mana satu setiap hari..

Org mcm dia ni klu pakai baju jenama tiruan mcm kat petaling street tu pun org akan kata baju ori hehee.. :D

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon