Wednesday, July 10, 2013

Adolf Hitler: Rahsia Besar Yang Disembunyikan


Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada seorang lagi akan muncul sepertinya di zaman ini..


Saya berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi.

Maka saya katakan, "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?".

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler.

Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya. Lalu dia bertanya dari mana sumber tersebut saya perolehi? Saya menjawab sumberku dari TV pastinya.

Lalu dia berkata: "Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu, pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama, tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka telah melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?".

Saya lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung: "Ada dua sebab:-

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.


Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.

Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua, bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu menunggu sehingga mereka tamat solat berjemaah untuk menyampaikan ucapan beliau.


Hitler juga sering bertemu dengan para Ulama dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir.

Hitler bersama Syeikh Amin Al-Husainiy.

Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi.

Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara saya untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta saya tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti.


Beliau tidak mahu saya mencampurkan bahan dari internet kerana saya bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.

Saya juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara:

1. Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.

Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :

(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud: Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi...

2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

"Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"

3. Hitler enggan meminum arak.

 Ketika Hitler gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum arak (Beer) sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan, "Bagaimana anda ingin menyuruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?".

Ya, Hitler tidak pernah meminum arak sepanjang hayat beliau. Minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas.

Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat.

BACA INI JUGA: Bukti Holocaust Adalah Pembohongan Besar Yahudi

[Sumber]

5 comments

 1. Baru aku tahu. tapi Allah saja yang tahu benda ni betul atau tak. Wallahu a'lam. Hanya Allah yg Maha Mengetahui.

  ReplyDelete
 2. Baru aku tahu. tapi Allah saja yang tahu benda ni betul atau tak. Wallahu a'lam. Hanya Allah yg Maha Mengetahui.

  ReplyDelete
 3. Dah tahu dah.. Dari dulu lagi aku menyanjungi Hitler ''sbg pemimpin dan pembunuh yahudi''

  ReplyDelete
 4. Kalau ada masa dan kesempatan, saya nak post artikel bagaimana Yahudi merancang dan mencetuskan perang dunia pertama dan kedua dengan cara yang sangat licik..

  ReplyDelete
 5. Neh mana reference? Siapa punya kajian neh? boleh bagi rujukan no. thesis?

  ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon