Monday, June 01, 2020

Asal-usul Lambang Mata Satu Freemason Dan Illuminiti


Agama seperti Hindu, Buddha, Kristian, Shinto, Jainism, Ahmadiah, Bahai, Qadiani, kapitalis, sosialis, komunis, fasis, syiah, wahabi, demokrasi, liberalisme dan lain-lain adalah ciptaan Yahudi untuk menafikan kerasulan Nabi Muhammad SAW yang membawa Islam sebagai satu-satunya agama yang diiktiraf Allah SWT untuk umat manusia.

Freemason Mata Satu

Sebagaimana yang kita ketahui, semua agama dan fahaman di dunia ini selain dari Islam telah dipesongkan atau diubah oleh puak Yahudi.

Agama menyembah berhala walaupun dimulakan pada zaman Firaun dan Babylon tetapi telah dikembangkan oleh Yahudi di seluruh dunia untuk menghalang manusia daripada memeluk agama Islam yg dibawa oleh nabi Muhammad SAW.

Ini kerana di dalam semua kitab-kitab Rasul Allah termasuk Taurat, Zabur dan Injil, sudah dinyatakan akan datang seorang rasul di kalangan bangsa Arab iaitu Nabi Muhammad SAW yang akan membawa agama Islam berdasarkan akidah Tauhid kepada seluruh umat manusia.

Jadi, ribuan tahun sebelum kedatangan Nabi SAW kaum Yahudi telah mencipta pelbagai agama untuk bangsa-bangsa di dunia ini untuk menghalang mereka dari memeluk Islam bila dakwah Islamiah datang kelak.

Matlamat utama kaum Yahudi ialah untuk menguasai dunia, memperhambakan semua kaum bukan Yahudi untuk menguasai segala harta kekayaan yang terdapat di dunia ini kerana ada falsafah Yahudi yang mengatakan "Wang adalah Tuhan Yahudi yang cemburu".

Jadi, kaum Yahudi sangat takut jika umat manusia manganut agama Islam apabila kedatangan Nabi Muhammad SAW kerana mereka tahu hanya umat Islam sajalah yang tahu selok-belok penyelewengan Yahudi dari akidah Tauhid.

Kejahatan Yahudi membunuh nabi-nabi Allah, meminda ayat-ayat Allah dari kitab-kitab suci, melaga-lagakan antara manusia supaya timbul peperangan sesama sendiri, membiakkan segala jenis maksiat seperti judi, arak, pelacuran, perhambaan, amalan riba, seks bebas, homoseksual, lesbian, jadi mereka mencipta bermacam-macam agama supaya umat manusia tidak memeluk Islam.

Kaum Yahudi Menyembah Raja Jin Azazil/Lucifer

Orang Yahudi mendakwa mereka menyembah Tuhan yang satu sama seperti Islam tetapi sebenarnya mereka berbohong.

Kalau mereka menganut akidah Tauhid sama seperti Islam, sudah tentulah mereka sudah lama memeluk Islam pada kedatangan Nabi Muhammad SAW tetapi, mereka enggan memeluk Islam kerana akidah mereka bukannya Tauhid.

Mereka bukan menyembah Tuhan Yang Satu seperti yang mereka dakwa seperti Hashem atau YHWH atau Edonai.

Mereka bukannya mengamalkan ajaran Taurat (Torah) yang sebenarnya kerana kalaulah mereka mengikut ajaran Taurat yang sebenar, kenapa mereka mewujudkan segala jenis maksiat dan perkara-perkara kotor di atas muka bumi ini?

Kaum Yahudi mendakwa agama mereka Judaismlah agama yang betul dan kitab Taurat (versi Yahudi) adalah kitab ikutan dan punca kekuatan spiritual dan kesatuan mereka.

Tetapi, apa sebenarnya yang menjadi punca kekuatan spiritual dan kesatuan orang-orang Yahudi selama beribu-ribu tahun?

Adakah kerana Judaism dan Taurat? Orang Yahudi mendakwa mereka Bangsa Terpilih dan punca mereka kuat dan bersatu selama ini kerana kekuatan spiritual agama Judaism dan kitab Taurat (versi Yahudi) mereka.

Jadi Taurat dikatakan membawa kaum Yahudi kepada "nilai-nilai" murni orang Yahudi yang membolehkan mereka menguasai dunia?

Sebenarnya, punca kekuatan spiritual kaum Yahudi bukanlah dari Taurat atau Judaism.

Punca kekuatan spiritual kaum Yahudi adalah ajaran mistik Kaballah iaitu di mana rabbi-rabbi Yahudi menyembah dan berkomunikasi dengan Jin dan Syaitan untuk mendapatkan maklumat, ramalan, sihir dan jugak kekuatan spiritual dan hasil dari kesimpulan berkomunikasi dengan Jin Kafir dan Syaitan ini terciptalah Kitab Talmud iaitu Kitab Syaitan Yahudi.

Kalau orang yang mengembangkan agama Allah iaitu Islam dipanggil ulama Islam oleh orang-orang Islam, orang-orang yang membawa dan mengembangkan agama Syaitan atau agama Azazil atau agama Raja Jin Kafir di muka bumi ini ialah rabbi-rabbi Yahudi.

Rabbi-rabbi Yahudi inilah 'ulama-ulama' Azazil iaitu ulama-ulama iblis, ulama-ulama Syaitan orang-orang yang mempraktikkan dan mengembangkan ajaran Syaitan untuk menyesatkan kaum Yahudi selama beribu-ribu tahun sehingga sekarang.

Pemujaan terhadap Raja Jin Kafir Azazil/Lucifer atau Raja Syaitan dilakukan oleh rabbi-rabbi Yahudi melalui ritual Kaballah di Synagog-synagog mereka berdasarkan ayat-ayat Syaitan dari Kitab Talmud.

Jadi Rabbi-rabbi Yahudi inilah 'Ulama-ulama' Syaitan, Synagog-synagog adalah kuil atau rumah Syaitan dan Talmud adalah kitab Syaitan yang diterbitkan hasil dari komunikasi dengan Raja Jin Kafir Azazil atau Raja Satan/Iblis.

Kenapa Lambang Illuminiti atau Freemason Mata Satu?

Kenapa lambang illuminiti atau freemason atau dajjal yang kita lihat pada kuil-kuil Freemason atau Illuminiti menggunakan Mata Satu sebagai lambang mereka?

Apa makna Mata Satu itu? Kenapa digunakan lambang Mata Satu dan tidak digunakan lambang-lambang lain?

Ini kerana Raja Jin Kafir Azazil/Lucifer atau Raja Syaitan ini yang merupakan tuhan yang disembah oleh kaum Yahudi bermata satu kerana satu daripada matanya buta selepas dicucuk dengan jarum oleh Nabi Idris a.s. setelah Azazil cuba memperdayakan Nabi Idris a.s. ketika sedang menjahit kain.

Nabi Idris a.s. merupakan orang yang pertama menenun kain dan ketika Azazil mencabar jika Allah SWT benar-benar berkuasa, bolehkah ALLAH SWT memasukkan dunia ini ke dalam lubang jarum yang sedang digunakan oleh Nabi Idris a.s. untuk menjahit.

Nabi Idris a.s. kemudian menyuruh Azazil datang dekat kepadanya untuk melihat Nabi Idris a.s. memasukkan dunia ke dalam lubang jarum, tiba-tiba dicucuknya sebelah mata Azazil sehingga buta.

Azazil pada asal matanya dua tetapi telah buta sebelah mata kerana dicucuk dengan jarum oleh Nabi Idris as. Jadi sebab itulah mata Azazil hanya satu sehingga sekarang.

Para penganut Judaism dan Kaballah yang menyembah Azazil mengenali Azazil sebagai tuhan mereka yang bermata satu dan dijadikan lambang illuminiti dan Freemason.

Sebab itulah lambang Mata Satu ini yang merupakan lambang kehadiran Azazil di ritual-ritual Freemason yang mengawasi setiap tindak-tanduk pengikut-pengikut agama Judaism dan ajaran Kaballah.

Bagaimana Agama Hindu Menyembah Berhala Bermula?

Setelah Nabi Musa a.s. membawa kaum Yahudi keluar dari bumi Mesir setelah dikejar Firaun, Nabi Musa a.s. pergi berjumpa Tuhan di Gunung Sinai.

Semasa ketiadaan Nabi Musa a.s., maka ada seorang Yahudi bernama Samiri (Shamir) telah membuat patung Lembu Betina dari emas dan menyesatkan kaum Yahudi supaya menyembah Lembu Betina ini.

Sila lihat Surah Al-Baqarah yang bermaksud Lembu Betina. Apabila Nabi Musa a.s balik, beliau telah menghalau Samiri keluar dari Sinai dan tempat pelarian pertama Samiri dan pengikutnya ialah India.

Di sinilah Yahudi Samiri telah memulakan ajaran menyembah berhala lembu betina kepada kaum Hindu dan lembu betina telah dianggap sebagai tuhan oleh kaum Hindu hingga sekarang.

Kaum Yahudi khuatir orang-orang India akan menganut agama Islam bila kedatangan Nabi Muhammad SAW, maka disediakan agama bagi mereka terlebih dahulu agar tidak menganut agama Islam.

Surah Al-Baqarah telah menceritakan bagaimana kejahatan Yahudi yang mencipta agama Hindu menyembah lembu sehingga dagingnya tidak boleh dimakan penganut Hindu.

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:

sumber: zharifalimin

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon