Friday, October 23, 2020

10 Bilionaire Yang Menjadi Kaya Tanpa Perlu Berusaha


Tanyalah kepada sesiapa sahaja pasti semua mengimpikan untuk menjadi jutawan kerana menjadi seorang jutawan merupakan impian semua orang, tetapi 10 jutawan yang kami senaraikan ini mewarisi hasil kekayaan dari keluarga mereka dan tidak perlu mengeluarkan keringat untuk mendapatkan wang.

Billionaires

Mereka sudah memiliki kekayaan yang melimpah ruah untuk dihabiskan di sepanjang usia mereka.

1. Jacqueline Mars
Nilai Harta: US$20.5 bilion

Beliau adalah cucu kepada Fank C Marikh yang merupakan pengasas syarikat gula-gula jenama Mars di Amerika Syarikat. Beliau pernah bergelar wanita ketiga paling terkaya di negara tersebut.

2. David de Rothschild
Nilai Harta: US$10 bilion

Lelaki berumur 35 tahun ini adalah pewaris dari keluarga Rothscild. Keturunan Rotschild sememangnya keturunan yang kaya-raya di Eropah kerana mereka menjalankan perniagaan pelaburan dan perbankan.

3. Elaine Marshall
Nilai Harta: US$8 bilion

Beliau memeperolehh warisan dari suaminya iaitu J. Pierce Marshall yang telah meninggal dunia. Kekayaan yang diwarisi menjadikan beliau sebagai wanita keempat terkaya di Amerika Syarikat (AS). Sebahagian dari kekayaan itu berasal dari pelaburan saham di Koch Industries yang berjumlah 14.6%.

4. Jorn Rausing
Nilai harta: US$5.2 bilion

Jorn mendapat kekayaan dari datuknya yang telah meninggal. Walaupun beliau langsung tidak pernah bekerja sebelum ini, Jorn telah dilantik menjadi salah satu direktor yang aktif pada syarikat tersebut.

Syarikatnya adalah Tetra Pak. Jorn Rausing adalah orang keempat terkaya di Sweden sebelum adinya Finn Rausing.

5. Finn Rausing
Nilai Harta: US$5.1 bilion

Beliau meawrisi kekayaan dari syarikat Tetra Pak yang merupakan milik datuknya. Syarikat ini menghasilkan pelbagai barangan kegunaan selama berdekad lamanya.

Beliau adalah orang kelima yang paling terkaya di Sweden. Sementara yang keempat adalah abangnya.

6. Scott Duncan
Nilai harta: US$4.7 bilion

Walaupun usianya baru mencecah 30an, tetapi beliau telah mewarisi kekayaan yang sangat melimpah. Beliau juga telah memiliki syarikat minyak di Texas yang merupakan syarikat paling maju di Amerika Syarikat.

Ada juga beberapa pihak yang mengatakan bahawa Duncan tidak mahir dalam mengurus syarikat dan begitu bimbang dengan masa depan syarikat yang diwarisinya itu.

7. Eduardo Hochschild
Nilai Harta US$2.1 bilion

Orang ke-4 terkaya di Peru ini mendapat kekayaan dari bapa saudaranya yang merupakan pemilik saham dari syarikat perlombongan.

Ketika kecil, Eduardo telah diculik dan lebih menyedihkan apabila bapanya telah ditembak, beliau seterusnya telah dijaga oleh bapa saudaranya menyebabkan segala harta kekayaan tersebut bakal diwarisi olehnya.

8. Yvonne Bauer
Nilai harta: US$2 bilion

Beliau adalah pewaris tunggal Bauer Media Group. Tetapi di dalam masa yang sama, beliau juga adalah pekerja di dalam syarikat tersebut. Kedudukan beliau pada ketika ini adalah Pengarah Eksekutif.

9. Lily Safra
Nilai harta: US$1.2 bilion

Wanita warga Monaco ini telah mendapat kekayaan dari hasil peninggalan dari mendiang suaminya yang bernama Edmond Safra.

Pada tahun 1999 Edmond meninggal dunia dalam suatu kejadian kebakaran di Apartment mereka.

10. Athina Onassis
Nilai Harta: US$1 bilion

Beliau adalah jutawan termuda di dunia ketika ini. Mendiang datuknya iaitu Aristotle yang telah mewariskan kekayaan tersebut kepadanya. Harta tersebut diwarisi ketika beliau berumur 3 tahun.

Namun, harta itu hanya diuruskan ketika beliau meningkat dewasa. Salah satu legasi beliau adalah Pulau Skorpios yang terletak di negara Greece.

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:

sumber: syok

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon