Friday, April 26, 2019

'Avengers: Endgame' Karya Epik Teragung Marvel


Hari yang dinanti-nantikan sudah tiba. Filem Avengers: Endgame sudah pun ditayangkan di seluruh Malaysia dan kita bertuah kerana menjadi antara negara terawal yang dapat menonton Endgame pada hari Rabu (22/4/2019).

Avengers Endgame
Avengers: Endgame.

Filem Endgame juga jauh lebih baik jika anda sendiri menontonnya kerana terlalu epik untuk diceritakan di sini.

1. Tiga jam berlalu tanpa sedar

Filem Endgame digarap dengan sangat rapi sehinggakan anda tidak perasan 3 jam berlalu begitu sahaja.

Tiada bahagian meleret yang akan buat anda bosan dan menjadi identiti MCU untuk menyelit humor di sepanjang filem tanpa melebih-lebih.

Setiap babak disusun dengan sangat baik dan tidak mengelirukan. Cuma mungkin anda kena menonton semula Infinity War jika mahu mengingat beberapa butiran yang akan dibawa dalam filem Endgame ini.

2. Sila tonton filem di pawagam 4DX GSC

Jika anda belum membeli tiket Endgame, kami minta tolong untuk anda tonton filem ini di pawagam 4DX . Kenapa? Kerana ianya akan memberikan pengalaman menonton yang lebih awesome untuk anda!

Sebagai contoh, ketika adegan berada dalam kapal angkasa, penonton akan merasa seperti sedang terbang sekali bersama kapal angkasa tersebut.

Jika adegan diserang, akan ada angin yang lalu di telinga anda. Jika ada adegan hujan atau percikan, air juga akan terpercik. Memang real!

3. Thor

Dalam banyak-banyak Avengers, Thor adalah watak yang paling outstanding dalam Endgame. Rupa Thor memang sangat ‘berbeza’ berbanding filem beliau sebelum ini dan dia seperti tidak kisah berpenampilan sedemikian. Tak kering gusi dengan telatah Thor.

4. Jangan lupa bawa tisu

Orang putih kata emotional roller coaster journey ketika anda menonton filem ini. Ketika adegan lucu, terus dipotong dengan adegan yang akan membuatkan mata anda berkaca.

Bukan sekali mata anda akan berkaca, tetapi berkali-kali. Kami yakin, bukan sahaja wanita, tetapi lelaki juga akan mengalami fenomena ini. Tak percaya?

5. Avengers, assemble!

Masih ingat Robert Downey Jr berkata 8 minit terakhir filem ini adalah babak paling hebat dalam sejarah MCU?

Apa yang beliau cakapkan itu benar dan memang ianya sangat epik! 8 minit pertarungan bermula tanpa henti. Memang hebat!

6. Trailer rasmi Avengers: Endgame hanya 3% daripada keseluruhan filem

Seperti juga Avengers: Infinity War sebelum ini, apa yang anda tonton di trailer yang dikongsi Marvel Studios ada yang benar, ada yang tidak.

Dan apa yang anda tonton menerusi trailer tidak langsung menceritakan gambaran sebenar apa yang akan berlaku dalam Endgame nanti. Senang cerita, kita semua kena ‘game’ lagi dengan Marvel.

Terima kasih diucapkan pada Russo Brothers kerana mengekalkan momentum dan hype filem Avengers untuk Endgame.

Endgame menjadi penutup yang hebat untuk fasa ‘The Infinity Saga’ dan walaupun Spider-Man: Far From Home, adalah filem terakhir untuk fasa Infinity Saga tetapi filem berkenaan tidak melibatkan majoriti watak Avengers.

Yang pasti, Endgame adalah karya masterpiece terbaik Marvel Avengers ketika ini.

BACA INI JUGA:

sumber: thevocket

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon