Tuesday, October 23, 2018

Marisa Papen Berbogel Lagi Di Hagia Sophia!


Marisa Papen, model Playboy yang pernah dipenjarakan kerana bergambar bogel dalam sebuah kuil di Mesir, tetapi tidak serik-serik kerana kali ini dia kembali dengan mencemari kesucian masjid ikonik, Hagia Sophia di Turki.

Marisa Papen Hagia Sophia
Marisa Papen.

Marisa Papen dari Belgium ini pernah menjadi tajuk utama berita sensasi di seluruh dunia selepas dihukum penjara kerana berbogel di Kompleks Kuil Karnak berhampiran bandar Luxor.

Dia juga mencetuskan kemarahan kumpulan agama kerana mengambil gambar telanjang di Kota Lama Baitulmaqdis dengan berlatarbelakang Tembok Ratapan yang menjadi tempat suci bangsa Yahudi.

Marisa Papen menggelar dirinya sebagai 'individu dengan ekspresi bebas dan berjiwa liar' bersama jurugambar Australia, Jesse Walker, berkunjung ke Turki untuk sesi bergambar jenama keluarannya, ENKI Eyewear.

Mereka membuat percubaan berani untuk mengambil gambar bogel Marisa di Haghia Sophia yang kini dijadikan muzium di Istanbul.

"Selepas membeli burqa di Grand Bazaar, kami menuju ke Haghia Sophia. Setiap ruang di dalam Haghia Sophia dilengkapi sistem kamera litar tertutup (CCTV).

"Jadi, kami terpaksa mencari masa yang sesuai untuk mengambil gambar memandangkan ia dikunjungi ramai pelancong," kata Marisa.

Tidak lama selepas itu, ketika jurupandu sedang sibuk memberi penerangan kepada pengunjung, wanita itu dengan 'selamba' mengangkat sebahagian burqa yang dipakainya dan mendedahkan bahagian kemaluannya untuk bergambar.

Difahamkan, pihak berkuasa Turki ada menyoal siasat kakitangan hotel di mana model dan jurugambar itu menginap sehari selepas mereka keluar untuk ke destinasi lain di negara tersebut.

BACA INI JUGA:

sumber: sinarharian

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon