Tuesday, October 30, 2018

5 Bintang Kpop Paling Kaya


Populariti bintang Kpop dari Korea Selatan menjadikan ramai di antara mereka berpengaruh di seluruh dunia dan ia membolehkan mereka berhelar jutawan.

Daripada penjualan album, tiket konsert, duta produk dan jenama mereka sendiri, portal Koreaboo menyenaraikan 5 bintang yang paling kaya di negara itu.

1. PSY – AS$45 juta (RM187 juta)

5 Bintang Kpop Paling Kaya

Penyanyi PSY menduduki tangga pertama sebagai bintang kpop paling kaya.

PSY mula menjadi perhatian dunia apabila lagunya, Gangnam Style menjadi tular dan popular di seluruh dunia selain muzik video itu mencipta rekod sebagai paling banyak di tonton selama lima tahun di YouTube.

2. Siwon – AS$35 juta (RM146 juta)

5 Bintang Kpop Paling Kaya

Memulakan karier sebagai anggota kumpulan Super Junior, Siwon mencipta nama dan kekayaan bukan sahaja dalam bidang nyanyian tetapi lakonan dan model sejak 15 tahun lalu.

3. G-Dragon – AS$21 juta (RM87.6 juta)

5 Bintang Kpop Paling Kaya

G-Dragon bukan sahaja menganggotai kumpulan kpop terkenal Big Bang tetapi dia antara yang berjaya mencipta nama sebagai artis solo.

Kekayaan G-Dragon diperolehi termasuk daripada koleksi fesyennya, PeaceMinusOne.

4. Rain – AS$20 juta (RM83.7 juta)

5 Bintang Kpop Paling Kaya

Rain barangkali bintang Korea Selatan yang memperkenalkan Kpop ke seluruh dunia menerusi muzik dan drama lakonannya, Full House.

Penyanyi itu juga berjaya mencipta nama di Amerika Syarikat apabila berlakon dalam filem Ninja Assasin yang diterima baik penonton.

5. Dara – AS$16 juta (RM66.7 juta)

5 Bintang Kpop Paling Kaya

Dara memulakan karier sebagai penyanyi dan pelakon di Filipina namun sejak mengembangkan kerjayanya di Korea, ia bagaikan tidak dapat dihentikan lagi.

Wajah cantik dan bakat luar biasa, membuatkan dia sentiasa menjadi pilihan membintangi drama dan duta produk terkenal sehinggakan berjaya mengumpul kekayaan pada usia muda.

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:

sumber: mstar

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon