Tuesday, January 23, 2018

Lelaki Mengaku Mengembara Ke Tahun 6000!


Seorang lelaki mendakwa dia telah mengembara ke masa depan dan mempunyai gambar untuk membuktikannya dan dakwaan itu dibuat menerusi rakaman video menunjukkan 'pengembara masa' berkenaan.

Lelaki Mengaku Mengembara Ke Tahun 6000!Lelaki Mengaku Mengembara Ke Tahun 6000!

Dengan wajahnya dikaburkan, bertemu seorang wartawan di lokasi yang tidak dinyatakan untuk mendedahkan pengetahuannya tentang 'teknologi rahsia' dan masa depan manusia pada tahun 6000.

Dia mendakwa telah menjadi sebahagian daripada program rahsia yang menghantar manusia ke masa depan pada tahun 1990-an.

Katanya, kemajuan dalam bidang perubatan, kerajaan dan teknologi baharu akan menjadikan kehidupan moden seolah-olah 'primitif', dan manusia hidup dengan damai di bawah pemerintahan yang baik.

Untuk membuktikan kata-katanya, dia telah menunjukkan sekeping gambar bandar yang tidak dikenali.

Malangnya ia sangat kabur, dilihat lebih banyak kesamaan dengan lukisan cat air Monet berbanding gambar sebuah bandaraya futuristik.

Dia memberi alasan, "Semasa proses perjalanan gambar perjalanan cenderung menjadi 'pecah', serta banyak perkara lain.

"Saya tahu ramai yang anggap cerita saya sangat sukar untuk dipercayai dan saya tidak salahkan anda dan jika saya menonton seseorang mendakwa perkara yang sama, saya sendiri kemungkinan besar tidak akan percayakan mereka.

"Bukan niat saya untuk menipu sesiapa pun, saya hanya ingin menyebarkan mesej mengenai masa depan manusia dan arah tuju dunia.

"Saya telah melihat cara dunia berubah dan dengan teknologi yang muncul, ia akan berada di fikiran anda jika anda tahu tentang teknologi yang wujud pada tahun 6000."

'Pengembara masa' itu mula sedih ketika dia mendedahkan bahawa teman rapatnya tidak dapat kembali dan terpaksa ditinggalkan semasa pengembaraan.

"Saya tahu dia berada di tempat yang baik. Sedih apabila kita cuba untuk balik, tetapi ia gagal.

"Saya hanya mahu melihatnya sekali lagi."

Dia menambah bahawa teknologi masa depan akan membolehkan orang ramai mengecil sehingga ruang tidak akan menjadi masalah.

Sama ada anda percaya kepadanya atau tidak, anda tidak perlu menunggu lama kerana dia mendakwa, pengembaraan masa akan menjadi satu pengetahuan umum menjelang 2028.

Video tersebut telah dimuat naik awal bulan Januari 2018 ini di ApexTV, saluran khusus untuk kandungan misteri dan paranormal.

Ia sudah mempunyai lebih 3 juta tontonan.

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA: Kisah Benar Pengalaman Misteri Kembali Ke Masa Lampau

sumber: mstar

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon