Thursday, September 14, 2017

Video Seram Pembantu Rumah Dirasuk ‘Nenek Bongkok’


Sebuah video menyeramkan pernah viral di media sosial awal tahun ini apabila memaparkan ‘gelagat’ seorang wanita yang bekerja sebagai amah dipercayai telah dirasuk hantu.

Dirasuk Nenek Bongkok

Menerusi perkongsian We are Malaysians di laman Facebook, jelas memaparkan rakaman kamera litar tertutup seorang wanita yang berkelakuan aneh seperti dirasuk.

Kejadian tersebut berlaku kira-kira jam 4 petang itu melibatkan seorang wanita dipercayai warga Indonesia.

Kapsyen video itu menjelaskan kejadian berlaku ketika mangsa bekerja sementara ibu dan anak-anaknya berada di dalam rumah tersebut.

Difahamkan, kejadian yang berlaku di sebuah pangsapuri di Singapura itu bermula apabila wanita itu keluar secara tiba-tiba dari tandas dalam keadaan rambutnya yang basah.

Menerusi video berkenaan dapat dilihat dia seolah-seolah sedang bercakap dengan seseorang dan tangannya diletakkan di belakang serta dalam keadaan bongkok seperti nenek tua.

Wanita itu kemudian menunjukkan ke arah ruang tamu sebelum bergerak ke arah meja makan.

Namun, seketika kemudian rakaman video tersebut menjadi putih sebelum wanita berkenaan kelihatan duduk di atas lantai dengan keadaan kepalanya tunduk ke bawah

Video tersebut berakhir dengan wanita itu berada dalam keadaan berbaring.

Pelbagai reaksi daripada netizen yang menganggap gelagat wanita berkenaan seperti dirasuk saka dan perlu dihantar pulang ke tempat asalnya.

Ada juga yang berpendapat pembantu rumah itu sengaja berkelakuan demikian kerana mahu pulang ke negaranya.

Namun, rata-rata netizen menganggap kejadian seram itu lebih kepada rasukan hantu dan perlu mendapatkan rawatan sewajarnya.

Sila tonton di bawah atau muat turun video seram ini di SINI.

Selamat menonton.

BACA INI JUGA: 'Sleep Paralysis', Misteri Ditindih Makhluk Menyeramkan Ketika Tidur


sumber: mynewshub

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon