Wednesday, April 12, 2017

Sumandak Sabah 'Phan' Mirip Selena Gomez Dilamar Jadi Heroin!


Seorang sumandak (gadis) kelahiran Sabah yang memiliki raut wajah saling tak tumpah seperti bintang antarabangsa terkenal Selena Gomez baru-baru ini telah mendapat tawaran berlakon dalam sebuah produksi terkenal tanah air.

Phanthegerow Louiselle Leo Estrop

Tuah ayam nampak di kaki, tuah Phanthegerow Louiselle Leo Estrop pula terletak pada rupa paras jelitanya yang sangat mirip macam Selena!

Phanegerow atau lebih senang dipanggil Phan ini berkata sejak dia menjadi viral di laman sosial, banyak tawaran kerja yang diterimanya.

Antara offer yang tak putus-putus datang ialah tawaran model iklan komersil dan produk kecantikan dan terkini dia telah disunting untuk menjadi heroin filem!

Filem sulung lakonan gadis berusia 19 tahun itu berjudul Tangisan Akinabalu, arahan pengarah terkenal, Dato Jurey Rosli di bawah terbitan rumah produksi New Line Sdn. Bhd.

Phanthegerow Louiselle Leo Estrop

Menceritakan lebih lanjut mengenai wataknya dalam filem itu nanti, Phan yang dipetik portal Rojak Daily berkata, “Saya memegang watak heroin bernama Nikki.

"Watak Nikki dalam filem ini ialah seorang yang berani, perwatakan kasar dan mempunyai semangat mahu menjadi seorang malim gunung.”

“Namun semangatnya untuk menjadi malim gunung ditentang hebat oleh ayahnya yang mendesak Nikki mengambil alih perniagaan ayahnya,” ujar gadis manis kacukan Kadazan-Dusun dan Belanda ini.

Walaupun memiliki rupa paras cantik seperti Selena namun faktor itu bukan menjadi tiket untuknya menempa nama secara ekspres.

Phanthegerow Louiselle Leo Estrop

Sebaliknya menurut Phan, dia juga perlu menghadiri proses ujibakat sebelum diterima berlakon.

“Pengarah memilih saya berdasarkan kemampuan saya berlakon.

"Kalau ada rezeki, memang saya nak cuba semua (cabang bidang seni), tidak terhad pada lakonan dan modelling sahaja,” ujarnya yang pernah menjuarai pertandingan Female Icon Sabah 2015.

BACA INI JUGA: Ruhainies, Pelakon Cantik Mirip Nora Danish!

sumber: mynewshub

1 comment

  1. kalo tengok ruangan cari jodoh...... ramai juga gadis-gadis yang sangat cantik berasal dari Sabah... maybe di sana ramai kacukan

    ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon