Wednesday, February 15, 2017

10 Artis Wanita Yahudi Paling Popular Hollywood


Selebriti-selebriti wanita Hollywood ini bukan sahaja cantik, malah memiliki penampilan menarik yang sungguh mempersona sehingga menjadi menjadi begitu popular dan terkenal di Hollywood.

Buka sekadar cantik dan seksi, mereka juga terkenal bijak dan berbakat besar dalam dunia industri perfileman Hollywood.

Berikut merupakan senarai 10 selebriti wanita yanhudi paling popular di Hollywood.

1. Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson sering digelar salah seorang wanita tercantik di Hollywood.

Dengan bentuk tubuh yang menggiurkan, suara serak-serak basah yang seksi dan juga bakat lakonan yang hebat, tidak hairanlah mengapa ‘kesempurnaan’ fizikal Scarlett menjadi pujaan ramai para peminatnya.

2. Kat Dennings

Kat Dennings

Bintang Kat Dennings semakin menyinar di Hollywood oleh kerana tubuh yang montok dan kebolehannya untuk kelihatan seksi namun masih comel dan manja dalam masa yang sama.

Kat mula meraih perhatian sebagai watak Max Black dalam sitkom Two Broke Girls, adik perempuan yang berpersonaliti gila-gila dalam filem Thor dan menerusi filem indie Nick And Nora’s Infinite Playlist.

3. Goldie Hawn

Goldie Hawn

Goldie sememangnya cantik semasa zaman mudanya, bermata galak, senyuman yang manis; tiada lelaki yang tidak lemah apabila melihat pelakon ini suatu masa dahulu.

Bukan sahaja cantik, Goldie juga kelakar dan pandai bergurau biarpun sudah berusia 70 tahun, Goldie masih ‘bergetah’ dan menawan.

4. Mila Kunis

Mila Kunis

Kecil-kecil cili padi, itulah Mila Kunis. Keras kepala dan tahu apa yang dia inginkan, Mila berjaya meyakinkan penerbit sitkom That 70s Show untuk mengambilnya berlakon ketika hanya berusia 14 tahun apabila had umur yang diwajibkan untuk watak berkenaan adalah 18 tahun.

Mungkin kerana daya tarikannya yang kuat serta bakat yang luar biasa menjadikan Mila mampu membawa watak gadis dewasa dengan jaya sehinggakan wataknya masih diingati sehingga hari ini.

5. Lizzy Caplan

Lizzy Caplan

Lizzy Caplan mula dikenali menerusi wataknya sebagai gadis gothic dalam filem remaja, Mean Girls.

Lizzy kini tampak lebih matang dan mengambil watak-watak yang lebih serius melalui filem Cloverfield dan 127 Hours.

6. Sarah Michelle Gellar

Sarah Michelle Gellar

Sarah Michelle Gellar merupakan aktres pujaan kebanyakan remaja lelaki yang membesar sekitar lewat 90an kerana wajahnya yang kelihatan lebih muda daripada usianya.

Meskipun berwajah comel, Sarah Michelle mampu membawa karakter lasak seperti watak pembunuh pontianak dalam siri Buffy The Vampire Slayer.

Dalam filem Cruel Intentions pula, Sarah Michelle menunjukkan sisi yang lebih matang dan seksi sebagai Kathryn Merteuil yang merancang agenda ‘menghilangkan dara’ rakan baiknya sendiri.

7. Natalie Portman

Natalie Portman

Natalie mula berada dalam radar peminat filem menerusi filem Leon: The Professional arahan Luc Besson.

Sejak kecil lagi, bakat lakonan Natalie telah diakui oleh pengkritik dan penerbit-penerbit filem.

Setakat ini Natalie telah mengagumkan peminat dengan watak-wataknya dalam filem hebat seperti V For Vendetta, The Black Swan, Star Wars: Episode I – The Phantom Menace dan Closer.

Natalie bukan sahaja cantik dan berbakat besar, malah seorang wanita yang bijak kerana mempunyai ijazah jurusan psikologi universiti berprestij Harvard!

8. Dianna Agron

Dianna Agron

Dianna mendapat tempat di hati peminat menerusi sitkom Veronica Mars namun, wataknya sebagai Quinn Fabray dalam sitkom Glee yang berjaya melonjakkan namanya di Hollywood.

Dianna juga sering menghiasi muka depan majalah wanita kerana rupanya yang cantik dan personaliti yang menarik.

Kini, pelakon berusia 27 tahun ini sedang mengasah bakat dalam penulisan lakon layar pula.

9. Lisa Bonet

Lisa Bonet

Aktres kulit hitam ini mula dikenali semasa berlakon sebagai watak Denise Huxtable-Kendall dalam sitkom The Cosby Show pada tahun 80an.

Meskipun telah berdekad-dekad lamanya sejak Lisa menerjah ke dunia penuh kemahsyuran Hollywood, wanita berusia 48 tahun ini masih kekal cantik dan tidak dimamah usia.

10. Jennifer Connelly

Jennifer Connelly

Jennifer memulakan kerjaya pada awalnya sebagai peragawati dan dengan berbekalkan wajah yang cantik, dia kemudiannya terjun ke dunia lakonan dan terus berlakon sehingga ke hari ini.

Antara filem yang meninggalkan kesan mendalam terhadap penonton termasuklah Requiem For A Dream dan A Beautiful Mind; iaitu filem yang berjaya menganugerahkan Jennifer trofi Oscar, BAFTA dan Golden Globe menerusi lakonan cemerlangnya.

BACA INI JUGA: 10 Selebriti Hollywood Yang Pernah Bergelar Gelandangan

Sumber: mynewshub

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon