Monday, July 27, 2015

Simbol Segitiga Di Leher Nora Danish Lambang Illuminati?


Sukar untuk membicarakan tentang Illuminati secara tepat kerana memerlukan huraian yang panjang, namun Illuminati biasa dikaitkan dengan satu pertubuhan rahsia yang ditubuhkan sejak tahun 1776 bertujuan mengatur pelbagai peristiwa dunia bagi mewujudkan satu ‘dunia baru’.

Nora Danish Pakai Illuminati

Dikatakan, salah satu yang melemahkan agenda besar ini adalah pengaruh Islam jadi pelbagai langkah dibuat untuk melemahkan penganut agama syumul ini di seluruh dunia termasuk melekakan mereka dengan hiburan.

Sejauh mana kebenarannya tak dapat dipastikan namun pengaruh Illuminati yang menyusup masuk melalui dunia hiburan di seluruh dunia sudah lama dibincangkan.

Illuminati

Apa yang sukar, pengikut pertubuhan sesat ini dikatakan bergerak secara rahsia dan hanya menerusi simbol-simbol tertentu sahaja mereka dapat dikenali.

Justeru kalau pun terlihat simbol yang mencurigakan hingga membuatkan seseorang itu dikaitkan dengan pertubuhan Illuminati atau mana-mana ajaran sekali pun, sejauh mana kebenaran dakwaan tersebut masih boleh disanggah apatah lagi di zaman sekarang ramai yang melakukan sesuatu secara membuta tuli tanpa memahami maksud sebenarnya.

Nora Danish Pakai Illuminati [2]

Antara lambang atau logo yang biasa dikaitkan dengan Illuminati adalah mata sebelah dan piramid atau segitiga.

Terbaharu, isu Illuminati dikaitkan dengan pelakon hot Nora Danish yang didapati mempunyai lambang menyerupai segitiga di bahagian lehernya, dipercayai tatu sementara.

Pemeriksaan mendapati walaupun peminat sibuk bertanyakan lambang segitiga tersebut, Nora masih mengekalkannya di leher sehingga kelmarin.Tak dapat dipastikan sama ada lambang tersebut masih kekal di leher kekasih Nedim ini namun difahamkan, Nora menafikan sama sekali ianya ada kena mengena dengan Illuminati.

Berkemungkinan besar, Nora hanya ‘suka-suka’ sahaja memakai lambang tersebut di lehernya.

Nora Danish Pakai Illuminati [6]

Namun sebagai ingatan buat Nora mahupun diri sendiri dan saudara seIslam lain, melakukan sesuatu menyerupai kaum atau penganut agama lain adalah haram hukumnya, termasuk bertatu walau sementara.

Wallahu a’lam.

UPDATE

Nora Danish ‘Mengamuk’ Dituduh Pakai Lambang Freemason

Nora-Danish-Didakwa-Freemason

‘Berang’ dengan tuduhan tersebut, Nora menulis komen di ruangan Instagramnya: “Freemason? Gila ke apa korang ni? Cuba Google Freemason punya lambang! Jangan negatif sangat la dengan semua benda. Tolonglah.”

Jarang Nora ‘mengamuk’, mungkin kali ini dia dah tak tahan dengan tohmahan orang luar yang sering kali memberi pelbagai label dan gelaran kepadanya.

Anggaplah ini sebagai asam garam kehidupan seorang yang dikenali ramai apatah lagi Nora merupakan Ratu Instagram Malaysia.

Pastinya, apa yang sahaja yang dimuat naik olehnya akan menjadi bual bicara masyarakat kita.

BACA INI JUGA: Mesej Rahsia Tersirat Illuminiti Disebalik Pembikinan Filem Avatar

sumber: mynewshub

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon