Wednesday, June 10, 2015

Empat Pelancong Bogel Kinabalu Berjaya Ditangkap!

Empat pelancong asing termasuk dua beradik yang dikatakan berbogel di puncak Gunung Kinabalu, 30 Mei lalu, direman untuk siasatan lanjut.

Pelancong bogel di Kinabalu [2]

Tangkapan pertama dilakukan di Lapangan Terbang Tawau, membabitkan seorang wanita berusia 24 tahun warga Britain, 12 tengah hari semalam.

Susulan tangkapan itu, dua lelaki masing-masing berusia 23 tahun warga Kanada dan Belanda menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Kinabalu bersama seorang lagi perempuan Kanada berusia 22 tahun, pada 6 petang hari yang sama.

Keempat-empat suspek termasuk dua beradik ini dibawa ke hadapan Majistret untuk permohonan reman bagi membolehkan polis menjalankan siasatan.

Polis masih mengesan beberapa orang indvidu yang dipercayai berbogel di gunung Kinabalu pada 30 Mei lalu, dan kes disiasat mengikut Seksyen 294 Kanun Keseksaan.

Pelancong bogel di Kinabalu
Salah seorang pelancong yang berbogel dipuncak Kinabalu.

Terdahulu, pada 30 Mei lalu, 10 pendaki pelancong asing yang menyertai aktiviti mendaki Gunung Kinabalu bertindak berbogel sebaik tiba di puncak Gunung Kinabalu.

Perbuatan itu membangkitkan kemarahan masyarakat negeri ini sehingga ada yang mengaitkan kejadian gempa bumi pada Jumaat lalu, disebabkan sikap mereka yang tidak menghormati adat ketika berada di Gunung Kinabalu.

Sementara itu, empat pelancong asing yang berkelakuan tidak senonoh di puncak Gunung Kinabalu, direman empat hari bermula hari ini (Rabu).

BACA INI JUGA: Pelancong Asing Bogel Di Puncak Gunung Kinabalu

Sumber: Harianmetro.com.my

Seorang blogger yang suka berkongsi ilmu untuk individu yang suka membaca.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon