Apr 8, 2015

Ketua Sami Peluk Islam Selepas 30 Tahun Kaji Semua Agama

Seorang sami Buddha yang berusia 66 tahun akhirnya memeluk Islam selepas hampir 30 tahun mengkaji setiap agama di dunia ini.

Ketua Sami

Pengalaman setelah menjadi sami selama 28 tahun di Taiwan ini telah mendorong lelaki ini yang tidak mahu identitinya didedahkan, mencari kebenaran dan mengakui Islam merupakan sebuah agama yang indah dan sempurna.

Lelaki terbabit telah mengucap dua kalimah syahadah di Masjid Cina Krubong, Melaka, di sebuah majlis ringkas minggu ini.

Presiden Persatuan Cina Islam Melaka (MACMA), Lim Jooi Soon berkata, sepanjang menjadi sami di Taiwan, lelaki ini banyak menghabiskan masa mengkaji setiap agama di dunia ini.

Lelaki yang berasal dari Johor itu datang ke negeri ini sejak tiga minggu lalu.

Majlis itu disempurnakan oleh penaung MACMA, Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik.

Sementara itu, pada majlis yang sama turut menyaksikan pengislaman seorang lelaki kurang upaya (OKU) berusia 31 tahun.

BACA INI JUGA: Kontroversi Peraturan Baru Memeluk Islam di Negeri Sembilan

Sumber: Mynewshub.cc

Blogger biasa yang menulis untuk berkongsi berita dan infomasi untuk memberi manfaat dan ilmu pengetahuan.

6 comments

alhamdullilah temui hidayah akhirnya

Alhamdulillah....Indahnya Agama Islam...

Alhamdulillah... kembali kepada fitrah

Alhamdulillah.. terbuka hatinya dgn izin Allah. Allah Maha Besar

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, jadi Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com

Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar untuk perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

Asa loan lending company are ready to loan you any amount you need to start up your personal business. we give out loan at 3% interest rate, so Kindly apply for agricultural farming loan. if you need loan contact our email:asaloantransfer@gmail.com, you can also contact this email:finance_institute2015@outlook.com, There could be many reasons why you need access to some extra cash – from unexpected car or home repairs to paying for your wedding or a special holiday. But whatever you need it for, when you borrow between $5,000 USD to 100.000 USD above.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon