Oct 19, 2014

Panduan Deactive Voicemail, Jimatkan Kredit Anda!

Seringkali kita membuat panggilan kepada seseorang dan taliannya disambut oleh gadis jelita ~opss operator, pastinya akan keluar satu mailbox dan ianya akan menelan kredit anda, betul tak?

Kempen Deactive Voicemail

Kalau 1 kali mailbox 0.35sen, 6 kali dah berapa kali kena tipu kan? Ini sangat mengganggu dan jika anda ingin membuang mailbox atau khidmat voice mail ni, boleh ikut langkah-langkah dibawah.

Maxis
Deactivate - ##109#

Digi
Deactivate - *128#, pilih mobile service, voice mail dan deactivate.
atau call Digi hepline - 0162211800 dan silalah berhubung dengan customer service.

Celcom
Deactivate - ##002#
Atau dail 1111 or 03-3630 8888 dan sampaikan permintaan anda kepada customer service untuk deactivate voicemail anda, SAHAJA.

Kenapa perlu deactivate?

Kalau kita buat panggilan, orang tu tak angkat akan keluar suara. Ini khidmat pesanan suara. Sila tinggalkan pesanan anda selepas ini. Beepp~~..

Kena cas 35sen untuk maxis, 20sen untuk celcom, Digi pula entah berapa sen ye..

Kalau digi, hubungi 0162211800 dan cakap dengan operator nak off voicemail, panggilan free!

Kalau celcom telefon 1111 dan cakap jugak nak off voicemail, panggilan free!

Kalau maxis, postpaid telefon 123. Kalau prepaid 1300820120.

P/s: Ada yang berjaya, ada yang tak... Selamat mencuba dan selamat berjimat..

Sumber:
http://therylisanurulain.blogspot.com/2014/09/deactive-voicemail-anda.html

Blogger biasa yang menulis untuk berkongsi berita dan infomasi untuk memberi manfaat dan ilmu pengetahuan.

13 comments

nice info , thanks ya...sy pengguna celcom..ok cun

voicemail ni x guna pun. dah la mkn kredit. mana ada dgr voice mail bagai. blh try ni.

memang ramai la yang tak sedar rasanya ni..

info terbaik..... bakal diactivate si voicemail...

Selamat mencuba ye, klu berjaya jgn lupa kongsikan disini..:)

Saya dah deactivatekan sbb kesian bila anak call tak berangkat, abis kredit dia. Saya juga nak topup kan.. :D

baru jak diactivatekan tadi.. hehe terbaik

sebab tu untung billion billlion...

maxis tu x jalan la..mcm salah code je...

Kalau maxis taip VM OFF pstu htr ke 22123

saya pengguna celcom..knp saya buat bnyak kali pun still xboleh juga ye..boleh bagi penerangan sikit tak plss..

Agaknya celcom dah tak benarkan fungsi ini dibuang..:(

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon