Sep 29, 2014

Penyokong Alvin Tan Saran Bakar Bendera Malaysia!

Kadang-kadang kita tertanya-tanya apakah ‘kezaliman’ yang telah dilakukan oleh kerajaan terhadap rakyat Malaysia sehingga segelintir rakyat terutamanya yang berbangsa Cina amat membenci negara ini.

Penyokong Alvin Tan Saran Bakar Bendera Malaysia!

Adakah kehidupan mereka terlalu teruk dan terseksa sehingga terpaksa tidur di jalanan serta tidak dibenarkan bersuara?

Setahu kita, merekalah yang paling lantang menghina negara sendiri termasuklah dari segi perbuatan, dan tulisan khususnya di laman sosial.

Menerusi ‘screenshot’ yang disebarkan di Facebook, seorang penyokong blogger seks, Alvin Tan yang dikenali sebagai Bbko Qii telah menitipkan komen yang meminta agar dia membakar bendera Malaysia di Amerika Syarikat dan menyiarkan kepada umum.

Penyokong Alvin Tan Saran Bakar Bendera Malaysia! [2]

Bagaimanapun, Alvin menyatakan dia membenci kerajaan dan bukannya Malaysia.

Justeru, seorang lagi penyokongnya, menyarankan agar dia membakar bendera Barisan Nasional (BN) dan idea itu dianggap bernas oleh Alvin.

Di sini kami siarkan gambar kedua-dua pengguna Facebook tersebut:

BBko Qii
Bbko Qii.

Ethan Kuek
Ethan Kuek.

Untuk makluman, Alvin kini melarikan diri ke Amerika Syarikat walaupun kes mahkamahnya masih belum selesai.

Dasar KIASU pengecut!

Sumber: Mynewshub.cc (link)

Blogger biasa yang menulis untuk berkongsi berita dan infomasi untuk memberi manfaat dan ilmu pengetahuan.

5 comments

dasar x pnah bersukur..
walaupun x puas hati.. mesti ada jalan penyeslesaian

Suruh mereka tu apply kerakyatan jadi warga negara china lah... Tak sedar diuntung!

Kadang-kadang bila terlampau di beri nak minta macam-macam pula.

Entahlah dengan bangsa yang satu ni sekarang, rasis sangat. Kerajaan pun tak berani ambil tindakan.

teruk dan pengecut betul.... nice share :)..

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon