Rabu, Januari 22, 2014

Bethany Mota, Gadis Yang Menjadi Jutawan Kerana YouTube


Loading...

Gadis ini baru berusia 18 tahun tapi videonya di YouTube ditonton lebih ramai orang daripada klip video Lady Gaga.

Bethany Mota

Bukan itu sahaja, Bethany Mota, 18, yang mempunyai rangkaian fesyen berjenama sendiri turut mempunyai pengikut Instagram yang jauh lebih ramai sekali pun pengikut Instagram bagi jenama terkenal seperti Vogue, Elle, Marie Claire, Glamour dan Cosmo dikumpulkan sekali!

Remaja yang tinggal di Utara California ini, memulakan hobi mengepos video di YouTube sejak berusia 14 tahun sebelum berjaya menarik perhatian ramai pengikut.

Popularitinya membuka laluan untuk Mota seterusnya muncul dengan jenama pakaian dan barangan kemas sendiri.

Hingga kini, pengikut Mota berjumlah lebih 5 juta di YouTube sahaja.

Manakala di laman Instagram di mana Mota memuatnaik gambar dirinya, pakaian dan bilik tidur apabila dia tidak mengepos video di YouTube; berjaya meraih lebih 2 juta pengikut.

Populariti Mota membuatkan pusat beli belah Aeropostale setuju untuk memasarkan baju dan barangan kemas menggunakan jenamanya, ‘Motavator’.

Bethany Mota Pictures

Mota juga sebelum ini pernah mendapat peluang bekerjasama dengan jenama yang popular dalam kalangan remaja, JC Penney dan Forever 21.

Tak keterlaluan dikatakan, media sosial telah menjadikan gadis muda yang masih tinggal bersama ibu bapa ini menjadi jutawan tanpa disangka-sangka.

Nampak tak, betapa hebatnya kuasa media sosial yang kadangkala mengalahkan media arus perdana. Sumber: Dailymail

BACA INI JUGA: Pelajar 17 Tahun Jadi Jutawan Kerana Telefon Bimbit!Seorang blogger yang suka berkongsi ilmu untuk individu yang suka membaca.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon