Tuesday, October 15, 2013

Misteri Pemilihan Pusat Pentadbiran Gereja Katolik Di Vatican City


Timbul satu tanda tanya, mengapa pusat pentadbiran terbesar Gereja Kristian Katolik adalah di Vatican City, Rome, Itali? Kenapa bukan di tempat kelahiran Nabi Isa a.s. (dalam Bahasa Arab), Yesus (Bahasa Melayu), Jesus (Bahasa Inggeris) atau nama sebenarnya iaitu Yeshua (Bahasa Ibrani)?

Misteri Vatican City

Yesus lahir di Bethlehem (dalam bahasa Arabnya Baitul Laham), Palestin dan ada juga berpendapat mengatakan Yesus lahir di Nazareth. Maka mengapa tidak tertubuhnya pusat pentadbiran Katolik di sana?

Jika pusatnya di negara lain tidak mengapa, tetapi mengapa Itali atau dengan kata lain negara bangsa Roman itu juga yang menjadi pentadbirnya? Kata kunci yang boleh dberitahu, Vatican City yang menyebarkan Kristian lahir dari pengaruh POLITIK kerajaan ROM dan sebenarnya ada dalang di sebaliknya.

Yesus lahir di bawah pentadbiran kerajaan Rom

Lahirnya Yesus adalah di sebuah tempat bernama Bethlehem di Palestin. Waktu itu kerajaan yang menguasai tempat itu ialah kerajaan Rom. Selepas Yesus menyebarkan ajaran Tauhidnya, dia dituduh sebagai pembawa ajaran sesat oleh orang-orang Yahudi. Maka Yahudi dan kerajaan Rom telah sepakat untuk mengenakan hukuman salib terhadap Yesus.

Tetapi, tidakkah anda merasa pelik, mengapa akhirnya kerajaan Rom dan orang-orang berketurunan Yahudi sendiri yang menyebarkan agama Kristian? Ini termasuklah Paulus kerana Paulus adalah keturunan Yahudi dari sebelah bapanya. Yesus dituduh membawa ajaran sesat, tetapi akhirnya mereka sendiri yang menganut dan menyebarkan ajaran itu. Pelik tetapi benar bukan?

Yang lagi peliknya, ketika pemerintahan raja Konstantin, Persidangan Niceae telah diadakan pada 325 AD (iaitu 325 tahun selepas kelahiran Yesus) yang mana hasil dari persidangan tersebut telah sepakat mengatakan bahawa Yesus itu adalah anak Tuhan ataupun penjelmaan Tuhan dalam bentuk manusia.

Ini bermakna Yesus diangkat menjadi Tuhan hasil dari UNDIAN manusia. Yesus dianggap sebagai Tuhan selepas 300 tahun ketiadaannya. Begitu lama masa yang diambil untuk mengangkat Yesus sebagai Tuhan!

Yesus sendiri tidak pernah mengaku sebagai Tuhan atau anak Tuhan dan tiada bukti dalam Bible yang mengatakan dia adalah Tuhan. Sedangkan raja Konstantin yang bertanggungjawab dalam persidangan Nicaea itu sendiri diragui keimanannya oleh orang-orang Kristian sendiri.

Ada pendapat dalam Kristian mengatakan bahawa raja Konstantin memeluk Kristian kerana untuk menjaga keamanan di dalam empayarnya semata-mata kerana waktu itu terlalu banyak berlaku selisih faham dan pecah-belah. Maka siapakah dalang yang telah membonekakan raja Konstantin?

Vatican City menjadi pusat pentadbiran Kristian Katolik dan pelbagai misteri

Zaman demi zaman berlalu, manusia pun sudah ramai yang lupa dan mengabaikan kisah-kisah lalu dan kini, Vatican City yang terletak di negara bangsa Rom iaitu Itali telah menjadi pusat pentadbiran bagi gereja-gereja Kristian Katolik iaitu mazhab Kristian yang paling ramai pengikutnya.

Walaupun ia terletak dalam Rome, Itali, tetapi ia sebenarnya telah menjadi sebuah negara sendiri sejak 1929. Negara kecil dalam sebuah negara besar.

Di sebalik itu juga, muncul banyak kisah misteri berkaitan dengan Vatican City. Antaranya ialah kemunculan UFO (Unidentified Flying Object) di sana dan desas-desus mengatakan Vatican City ada hubungan dengan makhluk yang menjadi misteri di dunia sekarang ini. Dan mengikut kajian, UFO itu sendiri berkait rapat dengan Illuminati.

Vatican City dikaitkan dengan 'Black Magic' dan banyak simbol serta gambar di Vatican City yang berunsurkan sihir. Gambar-gambar dan patung manusia bogel pun banyak. Sedangkan dalam 10 commandments, Tuhan telah melarang membuat patung dalam bentuk apa saja.

Tetapi di sini, gereja sendiri telah melakukan larangan dalam 10 Commandments itu. Jika Vatican sendiri tidak segan silu dengan patung dan gambar manusia-manusia bogel, apa lagi orang awam?

Pembunuhan Pope-pope Vatican juga telah banyak berlaku, kononnya mereka dibunuh kerana tidak memberi kerjasama kepada pergerakan rahsia itu. Pope yang bersekongkol dengan mereka biasanya akan bertahan lama.

Vatican City juga dikatakan bersekongkol dengan Zionis.

Mengapa Zionist yang juga salah satu pakatan Illuminati mahu berbaik dengan Vatican City? Kerana melalui Vatican City mereka boleh mempengaruhi ramai umat manusia dan menjalankan operasinya secara halus.

Dari dahulu lagi mereka tahu bahawa Vatican City mempunyai pengaruh yang besar terhadap dunia, maka tiada lain melainkan cuba mempengaruhi Vatican City itu sendiri secara halus untuk melaksanakan impian mereka.

Vatican City merupakan salah satu dari 3 pusat pentadbiran besar Illuminati;
  1. Washington DC - Sebagai pusat pentadbiran ketenteraan
  2. London city - Sebagai pusat pentadbiran ekonomi dan kewangan
  3. Vatican City - Sebagai pusat pentadbiran keagamaan

Ketiga-tiga wilayah tersebut merupakan wilayah bebas 'Independant States'. Mereka menjadikannya sebagai Triniti yang tidak suci.

Dan yang menjadi kekeliruan yang amat ketara sekali ialah munculnya simbol-simbol Illuminati di dalam banyak gereja, sedangkan Illuminati sendiri ialah satu pertubuhan Anti-Kristian yang mana umat Kristian sendiri mengetahui kemunculan golongan anti-Kristian tersebut.

Tetapi, akibat tipu daya dan kelicikan Illuminati, maka masih ramai yang tidak menyedarinya dan buat-buat tidak sedar.

Obelisk di Vatican City

Obelisk Vatican City

Di Vatican City juga terdapat sebuah 'Obelisk', iaitu satu menara yang tinggi di mana hujung di atasnya berupa sebuah piramid.

Obelisk pada asalnya adalah senibina orang Mesir kuno dan banyak Obelisk telah dipindahkan dari Mesir dan diletakkan di negara-negara lain contohnya di kota London. Adalah dipercayai Obelisk digunakan oleh Illuminati sebagai sebahagian mercu tanda mereka.

Obelisk merupakan simbol kepada tuhan matahari iaituAmon Re/Ra. Maka, kenapa di Vatican City pun didirikan simbol tuhan matahari yang disembah oleh orang-orang Mesir Kuno?

Bukan sahaja Hari Ahad (SUN DAY) yang telah diputarbelitkan oleh Illuminati terhadap agama Kristian, agar menjadikannya hari suci sedangkan Hari Ahad itu adalah hari suci orang-orang yang menyembah tuhan matahari. Obelisk juga di antara satu tanda dan tipu daya mereka.

Pope Benedict XVI adalah seorang Nazi

Dari bekas seorang Nazi sehingga menjadi pemimpin terbesar Kristian Katolik, sebelum digantikan Pope baru. Dia dilahirkan pada 16 April 1927 di Marktl am Inn, Bavaria, Jerman. Nama sebenarnya ialah Joseph Alois Ratzinger.

Sejak berusia 14 tahun, Ratzinger telah menyertai Hitler Youth kerana ia adalah satu kewajipan di sana untuk menyertainya apabila berumur 14 tahun, di bawah pemerintahan Nazi Adolf Hitler.

Walaupun begitu, ayah Ratzinger merupakan seorang yang mempunyai fahaman yang bertentangan dengan Nazi kerana Nazi amat bertentangan dengan ajaran Katolik.

Walau bagaimana pun, selama bertahun-tahun Ratzinger terlibat dengan Nazi dan kemudian dia diserap ke dalam askar Nazi Jerman. Dia pernah ditangkap oleh tentera Amerika dan menjadi tahanan perang.

Sebagaimana yang kita sedia maklum bahawa Nazi juga telah dipengaruhi oleh gerakan illuminati. Tindak-tanduk Adolf Hitler di dalam Nazi dibiayai oleh Zionist iaitu cabang dari Illuminati.

Bermula dari tahun 1959, beliau telah menjadi professor di Universiti Bonn, hinggalah beliau menjadi pemimpin terbesar Kristian Katolik dan bergelar Pope Benedict XVI.

Beliau juga pernah memberi syarahan yang menimbulkan kemarahan umat Islam suatu ketika dulu pada 12 September 2006 di Universiti Regensburg, Jerman.

Pope Benedict XVI

Antara kata-katanya yang begitu sensitif berbunyi;

"Show me just what Muhammad brought that was new and there you will find things only evil and inhuman, such as his command to spread by the sword the faith he preached."

Yang bermaksud, "Tunjukkan padaku apa yang dibawa oleh Muhammad suatu yang baru, dan kamu akan dapati tiada apa-apa melainkan kejahatan dan tiada perikemanusiaan, seperti menyuruh agar menyebarkan dengan pedang pegangan yang diajarnya."

Illuminati amat suka bermain dengan simbol-simbol dan mereka sememangnya amat bijak dalam permainan simbol. Mereka menggunakan simbol-simbol kerana pergerakan mereka adalah rahsia. Mereka menggunakan simbol-simbol agar ianya diketahui oleh golongan mereka sahaja. Tetapi niat dan perbuatan yang jahat akhirnya akan terbongkar jua.

Ingatlah, Iblis dan syaitan sentiasa berusaha untuk melaga-lagakan Anak Adam, menumpahkan darah sesama sendiri, menghasut agar saling benci-membenci, membuakkan rasa dendam hingga manusia berusaha membuat senjata-senjata, untuk menghancurkan sesama sendiri.

Daripada zaman dahulu manusia hanya berperang dengan senjata, pisau, kapak, pedang, sehinggalah ke zaman moden. Manusia menghancurkan sesama sendiri dengan BOM.

Lihatlah hasutan syaitan boleh menyebabkan manusia hilang pertimbangan dan hilang perikemanusiaan. Sudah tidak menghiraukan lagi nasib pihak yang diperangi, nasib anak dan keluarga mereka.

Begitu tekadnya mahu hancurkan manusia yang lain, hasil dendam kesumat yang diapi-apikan oleh syaitan, na'uzubillah.

"Dan berpeganglah kamu semuanya kepada tali (agama) Allah, dan janganlah kamu bercerai berai.." Surah Ali 'Imran: 103

*Kita masih mahu bertegang leher, berpuak-puak, berbalah sesama sendiri, sedangkan musuh utama dunia sedang rancak menjalankan operasi mereka. Ayuh wahai saudara-saudara ku, bersatulah kita semua di bawah Tauhid yang satu..

Wallahu a'lam

BACA INI JUGA: sumber: (1)

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon