Gambar-gambar Ngeri Yang Pernah Menggemparkan Dunia | Sentiasa Panas
Home » Giler » Gambar-gambar Ngeri Yang Pernah Menggemparkan Dunia

Gambar-gambar Ngeri Yang Pernah Menggemparkan Dunia

Ini adalah himpunan gambar-gambar yang pernah menggemparkan dunia suatu masa dulu.

Mati tertimbus ketika Gempa Bumi 2005


Buddha Terbakar


Thích Quảng Đức seorang biarawan Buddha Vietnam yang membakar dirinya sehingga mati di persimpangan jalan Saigon pada 11 Juni 1963, sebagai protes terhadap penganiayaan terhadap pengamal ajaran Buddha di Vietnam.

Pengebumian Seorang Anak


Salah satu korban dari bencana industri terburuk di dunia yang dikenali dengan tragedi gas Bhopal yang terjadi di sebuah kilang fabrik pestisid Union Carbide di bandar Bhopal, India pada 3 Disember 1984. Kilang tersebut telah mengeluarkan gas beracun yang memberikan kesan kepada lebih dari 500,000 orang.

Mangsa kebuluran Sudan


Seorang kanak-kanak Sudan sedang diperhatikan oleh seekor burung pemakan bangkai di dekatnya. Jelas bahawa kanak-kanak tersebut hampir mati kelaparan, sementara burung pemangsa dengan sabar menunggu anak tersebut mati. Tiada seorang pun tahu apa yang terjadi pada anak tersebut yang merangkak ke arah sebuah kem makanan PBB. Jurugambar, Kevin Carter memenangi anugerah Pulitzer untuk gambar yang mengejutkan ini, tetapi akhirnya dia membunuh diri tiga bulan setelah dia mengambil gambar tersebut. Mungkin dia tidah tahan dengan hinaan orang terhadapnya.

Pengajarannya, marilah kita bersyukur dengan limpahan nikmat yang ada dinegara Malaysia yang tercinta ini.

[Sumber]

Edited by SP
Jika anda merasakan artikel kami bermanfaat, silalah kongsikan kepada rakan-rakan di Twitter, Facebook, Google Plus, WeChat, WhatsApp atau dimana saja. Terima kasih kerana sudi.. :)

0 comments :

BLOGLIST Link Exchange, jika sudi klik sini..

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.